Cuma, Haziran 22, 2012

Borsada Uzun Vadeli Yatırımcılık




Elinizde bir iş kurmak için belli bir miktar sermaye var. Yaptığınız araştırmalar sonucunda mesela bir dükkan açmaya veya şirket kurmaya karar verdiniz. Siz bunu yaptıktan bir kaç ay sonra birisi gelip size koyduğunuz sermayenin belli bir miktar üzerinde bir fiyat teklif etti... ona satmanız için. Tabi bu arada bu işten öngördüğünüz şekilde iyi para kazanıyorsunuz.
Böyle bir durumda sizin için ekmek teknesi sayılan şeyi satar mısınız?
Fiyat abartı yüksek olursa tabiki satılır... ama onun dışında?
Satarsanız daha çok sermayeniz olur fakat düzenli kazancınızdan vazgeçmiş olursunuz.
Yeni sermayeniz ile daha büyük işlere girip daha çok kazanabilirsiniz - fakat tekrardan riske girmiş olursunuz ve bu sefer tutturamayabilirsiniz de.

İşte günlük hayatında ekmek teknesini ne olursa olsun satmayacak olan, bu riske girmeyecek olan insanlar konu borsa olunca nedense tam tersi davranıyor.
Normalde iş konusunda risk alan bir yapınız var ise problem değil borsada alıp satın. Ama kaç kişi gerçekte böyle ki?
İşte bu yüzden normal hayatında iş konusunda fazla riski sevmeyen insanlara göre değildir borsa al sat yapmak.
O zaman ne olacak, ne yapacak insanlar? Normalde kendilerine düzenli gelir getirecek bir işe yatırım yapar gibi yatırım yapılmalı borsada. Yatırılan sermaye unutulmalı.
Önemli olan yatırılan sermaye ile düzenli olarak ne kadar kazanç sağlandığına bakılmalı. Zaten belli bir düzenli kazanca ulaştıktan sonra da elinizdeki varlıkları satmayı hiç düşünmezsiniz.
İşte uzun vadeli yatırımcılık budur.
Uzun vadeli yatırımcılıkta, aldığınız hisselerin fiyatının ne kadar yükseldiği değil, size ne kadar düzenli getiri sağladığıdır önemli olan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar