Pazartesi, Şubat 17, 2014

İhtiyaç Kredisi Hakkında Neleri Bilmek Gerekir?

Herkesin isteyerek veya istemeyerek kullandığı bir kredi türü ; ihtiyac kredi hakkında bilmediklerimizi,eğer birgün kredi çekmek istersek bilmemiz gereken kuralları, ihtiyac kredisinde yapmamız gereken veya yapmamamız gereken kurallara göz atalım:
İhtiyaç kredisi, adından da anlaşılacağı üzere, kısa vadede ödeyebileceğimiz ve düşük bütçe ile  nakit ihtiyaçlarımızı gidermek için kullandığımız bir kredi türüdür
Eğer Sizde ihtiyaç kredisi çekmek isterseniz bu maddelere dikkat etmek veya sahip olmanız gerekmektedir:
Kanun gereği kredi kullanabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gereklidir. Ama bankaların çoğunluğu bu kuralı esneterek 20 yaş ve üzerindeki kişilere kredi vermektedir.
Vergi levhanızın veya SGK kaydınız olması gereklidir. Çoğunlukla bankalar vergi levhanızın kâr gözükmesini ve SGK kaydınızın son iş yerinizde 3 ay kayıtlı olmasını istiyor.

Bankalar ile aranızı iyi olması  gereklidir. Kredinizi ödemediğinizden dolayı yasal/idari takibe düşmeniz durumunda bankalar ile çalışmanızı düzeltmediğiniz sürece kredi kullanmanız çok zordur. Bu gibi durumlarda genel olarak bankalarla aramızı iyi tutmaya çalışalım ödeme günleri eksik ödeme ve benzeri olaylar yaşamayalım.

Etiketler: ihtiyaç kredisi nedir, ihtiyaç kredisi ne işe yarar, ihtiyaç kredisi hakkında bilgiler, ihtiyaç kredisi ne zaman kullanılır, ihtiyaç kredisini kimler alabilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar