Pazartesi, Kasım 07, 2016

Yatırımlarınızı Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Yatırım Seçeneklerinizi Yeteri Kadar Değerlendirdiniz Mi ?

İnsanlar bazı ihtiyaçlarından kısarak tasarruf yapmayı bu dönemlerde ihtiyaç olarak görüyor. Birikim yaptıktan sonra sabit işinin yanı sıra ek yatırım planlarının hayalini kurarak para biriktirmeye devam ediyorlar. Paranın olduğu her yerde bir yatırım aracı vardır. Lakin insanlar kaybetme ihtimalinin daha az olduğu ve kar oranının en yüksek olduğu yatırım araçlarına yönelmeyi istiyor. Bu korku ve isteğin verdiği heyecanla hangi seçeneğe yatırım yapabileceği konusunda kararsız kalıyor. Yatırım yapmayı kesin olarak kararlaştırdıysanız artık alternatifler arasında düşünme zamanınız gelmiş demektir.

Hangi Alana Yatırım Yapacağınızı Bilmiyor musunuz?


Kendinizi yakın bulduğunuz yatırım seçeneklerini listeleyerek elemelere başlayabilirsiniz. Sizin için hangi yatırımın daha karlı ve mantıklı olacağına karar vermeniz gerekiyor. Karar vermekten daha ileriye yatırım alanıyla ilgili detaylı araştırmalar yapmanız yararınıza olacaktır. Her yatırımcı adayının aklında 2 soru olmalıdır. Kaç para yatırmayı düşünüyorsunuz ve bu paradan ne kadar kar oranı bekliyorsunuz? Diğer soru ise yatırımda risk alacak mısınız yoksa riski az olan bir işe mi girmek istiyorsunuz? . Riski az bulunan yatırımlar genelde daha az miktarda kazandırır, riski yüksek yatırımların getirisi ile bazen devasa olabiliyor. Bu iki soruya net cevabı verdikten sonra yatırıma başlamanızı tavsiye ederiz.

Etiketler:yatırım seçeneklerini değerlendirme yöntemleri,yatırım seçeneklerini değerlendirme,hangi alana yatırım yapılmalı,yatırım nasıl yapılmalı,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar