Cuma, Aralık 23, 2016

Sıfırdan Başlayıp Borsada Zengin Olabilir miyim?


Her insanın sıfırı tükettiği anlamış olur vardır. Bu zamanlar kişilerin yorgun ve kırgın olduğu anlardır. Kalkıp silkelenerek, hayata yeniden tutunulur. Bunu başaran kişiler kesinlikle kendilerini en-iyi tanıyanlardır. Gerçeklerle-yüzleşenlerdir. Bunu borsa-ile bağdaştırabiliriz. Piyasada her vakit içi başarılı olan kişilerin tecrübelerinden ders çıkartanlar bulunduğunu söyleyebiliriz. Bir nevi gerçeklerle burun-buruna gelenlerdir diyebiliriz... Çünkü borsa kesinlikle oyun değildir! ve kazanmaık için belli başlı mevzuları çok iyi bilmek gerekir.

Birikimleri değerlendirmenin en iyi yollarından biri de borsada-yatırım yapmaktır., Bunun herkes farkındadır, Çünkü piyasadan ciddi-anlamda gelir elde edenler vardır. Normal olarak ki parasını batıranlarda mevcuttur. Bu tamamen kişilere bağlıdır. Bilgıisini ve deneyıimini artıranlar piyasada basarılı olurken, başkalarının taktikleri ile ilerlemeye çalışanlamış olur zarar etmektedir. Bunun bilincinde olarak borsayı sıfırdan en iyi şekilde öğrenirseniz, başarılı yatırımcılar benzer biçimde yüksek miktarlarda kazanç sağlayarak varlıklı olabilirsiniz. Buna başaranlardan neyiniz noksan bilmelisiniz. Noksanlarınızı tamamlayarak piyasaya adımınızı atmalısınız.


Sıfırdan borsayı öğrenmek için aracı kurumların eğitimleri iyi bir fırsattır. Adım adım borsa nedir kapsamlı bir halde ele alan eğitim programlarıyla ileri düzeye kadar bilgilerinizi artırabilirsiniz. Temel ve teorik konular olmak üzere kendinizi geliştirebilirsiniz. Bilinmesi ve dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan tüm püf noktaları öğrenebilirsiniz. Bunun için nitelikli eğitimler son derece yararlıdır. Bunlardan faydalanarak, şuurlenmelisiniz. Borsa yatırım mantığını kavramalısınız. Sistemin işleyişini çözmelisiniz. Bu mevzuda kuşkusuz ki deneyim kazanmanız önemlidir. Çünkü edindiğiniz bilgiler ile sadece bir yere kadar yolunuzu aydınlatabilirsiniz. Kazandığınız tecrübeler sayesinde yolun devamını görebilirsiniz. Böylece düşlerini kurduğunuz kazançları elde edebilirsiniz.

Deneyim kazanmak için borsada paranızı riske atmanıza gerek yoktur. Gerçek hesapların aynısı olan sanal para ile işlem meydana getirilen deneme hesapları geliştirilmiştir. Bu hesaplar yardımıyla borsa işlemleri iyi mi yapılır mantığını kavrayabilirsiniz. Püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Hiç kimse sıfırdan başlayarak, borsada zengin olmayı başaramamıştır. Küçük ayrıntıları görmek için tecrübe kazanmak çok önemlidir. Bundan dolayı zamanla öğrenilen bilgiler ve kazanılan tecrübeler sonucunda başarılı olacağınızı bilmelisiniz. Buna inanarak, hedeflerinize konsantre olmalısınız. Böylelikle amaçlarınızdan sapmadığınız sürece birikimlerinizi değerlendirebilecek motivasyona haiz olabilirsiniz.

Tecrübe etme hesapları yatırımcıların borsa bilincini oluşturabilmeleri için önemlidir. Çünkü bu bilincin oluşması sonucunda kişiler kendilerine özel stratejileri geliştirmektedir. Kimsenin bakış açısı aynı olmadığı için herkesin kazanç sağlama yöntemleri de değişikdır. Borsada birden çok kazanç sağlama tekniği bulunmaktadır. Bu teknikleri süre içinde artan bilgileriniz yardımıyla bulabilirsiniz. En iyi yol ne olursa olsun tecrübe etme yanılma yöntemleri sonucunda öğrenilendir. Bu yüzden deneme hesaplarında bolca bolca alıştırma yaparak, sistemin nasıl işlediğini çözmelisiniz. Bayağı bir mantık olsa da işleyiş biraz karışık gelmektedir. Alıştırmalarınız sonucunda karışıklıkları giderebilirsiniz.

Tasarruflarınızı değerlendirmek için borsaya sıfırdan başlamalısınız. Bir ekip ön bilgileriniz olsa dahi onları unutmalısınız. En baştan temelden konuları öğrenmelisiniz. Kuramsal bilgileri eğitimler sonucunda edinmelisiniz. Bunları rahatça öğrenebilirsiniz. Önemli olan tecrübe etme hesaplarında uygulamalı olarak öğreneceğiniz; fiyat grafikleri, analizleridir. Bunları öğrendiğinizde yatırım enstrumanlarının ilerideki fiyat trend eğilimlerini doğru olarak yorumlamaya başlayabilirsiniz. Böylece zaman geçtikçe işlemlerinizi dilediğiniz doğrultuda yönlendirebilirsiniz. Bunun için ne olursa olsun alanında uzmanlaşmış kişilerin bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalanmalısınız. Hangi mevzulara daha fazla ağırlık vermeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Böylece riskleri önleyerek, doğru adımları atabilirsiniz. Varlıklı olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, temelden başlayarak borsayı çok iyi öğrenenler, ayrıntılara dikkat edenler piyasada cesur olanlar borsadan zengin olabilmektedir. Bilgi ve deneyim unsurları gibi para kazanmakta etkili olan hususlardan biri de psikolojidir. Kayıpla karşı karşıya gelme korkusu insanları biliyorsunuz ki ki yanlış oluşturmaya yönlendirir. Bu nedenle sağlam bir psikolojiye haiz olmalısınız. Para, risk ve vakit yönetimi borsada iyi mi yapılır anlamalısınız. Bu tarz şeylerin hepsini deneme hesaplarında öğrenebilirsiniz. Böylece minimum risk ile maksimum getirilerin altına imza atarak, zaman içinde düşlediğiniz zenginliğe kavuşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. "Her insanın sıfırı tükettiği anlamış olur vardır." Nasıl bir Türkçe'dir Allah aşkına !!!

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar