Perşembe, Şubat 21, 2013

Hac Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Hac Kredisi Nedir

Milyonlarca Müslüman arasında her hac mevsiminin yaklaşmasıyla hac heyecanı başlamaktadır. Pek çok insan ömründe bir defa da olsa o kutsal topraklara gitmek ve hac vazifesini yerine getirmek ister. Artık yeni düzenlemeyle kura listesi başvuru önceliğine göre değiştirilmiştir. Yani eski başvuru yapanın yeni başvuru yapana göre şansı yüksek olmaktadır yeni hacı adayları kuraya dâhil edilmemektedir. Bu işlemlere gelmeden önce ise yapılması gereken en önemli şey hac için gereken maddiyatı hazırlamak olacaktır. Ortalama 10.000 tl civarı bir para ile hac vazifesi yerine getirilebilir. Asıl olan paranın hazır olması iken artık bazı kişiler hac kredisi çekmekiçin bankaların yolunu tutmaktadırlar. Diyanetin yayınladığı vaazlar da pek makul karşılanmasa da çoğu insan bu yolla haça gitmeye hazırlanmaktadır.

Hac Hayali Gerçek Oluyor


Hacı adaylarının sabırsızlıkla beklediği hac vazifelerini artık çoğu yerden alabileceği hac kredisi ile gerçekleştirebiliyor. Bunun için hac mevsimi başlamadan önce gerekli başvurular yapılmalı ve kredi başvurusu için özellikle hac kredisi çekileceği belirtilmelidir. İhtiyaç kredisi adı altında olmayan bu uygulama bazı bankalarca uygulanmaktadır.

Etiketler:hac kredisi nedir,hac kredisi nasıl alınır,hac kredisini kimler alabilir,kimler hac kredisi alabilir,kimler hac kredisi çekebilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar