Perşembe, Şubat 21, 2013

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gerekenler

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi, satın alınacak bir evin teminat altına alınması şartı ile bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür. Ev almak istiyorsunuz ama birikiminiz yok yada nasıl olsa kira ödüyorum biraz daha fazla ödeyip kendi evimin sahibi olayım diyorsanız konut kredisi almayı düşünebilirsiniz. Ev almaya karar verdikten sonra, isteğinize uygun koşullarda olan evleri emlakçılar veya internetten araştırıp, inceleyip ardından bu konutların fiyatlarına uygun konut kredisini araştırabilirsiniz. Kira ödemek yerine kredi ödeyeceğiniz bir sisteme geçerken iyi araştırma yapmalı bankalar tarafından verilen konut kredilerinin faiz ve vadelerikısmını iyi araştırmalısınız. Size uygun olan faiz oranlarını sunan bankaları bulduktan sonra konut kredisi için başvurmanız gerekecektir.

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Konut kredisi için yaptığınız başvuruda ön onay alındıktan sonra bankalar sizden belirli belgeler istenir. Bankalar tarafından talep edilen temel belgeler; nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesidir. Konut kredilerinde kredi, verilen ev ipotek yapıldığından genellikle kefil istenmemektedir. Şayet geliriniz ile ilgili bir düşüklük söz konusu ise bu durumda kefil talep edilebilmektedir.


 Etiketler:konut kredisi nedir,konut kredisi kimlere verilir,konut kredisi için gerekenler,konut kredisi nasıl alınır,kimler konut kredisi alabilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar