Cuma, Temmuz 26, 2013

Borsa Piyasaları Hakkında

Hisse senedine yatırım yapmak denildiği zaman akla öncelikli olarak borsalar gelmektedir. Bunun nedeni en eski finans piyasası olan borsaların doğuşu hisse senetlerinin alım – satımının yapılmaya başlaması ile olmasıdır. Kişilere borsalara bir ön yargı ile bakmaktadır ve bunun nedeni de borsaların yüksek risk içermesidir. Ama ticaret yapmak her zaman risklidir ve bilgi – tecrübe ikilisi sayesinde bu riskler minimuma indirilebilir.

Borsa piyasaları bilinçli yatırımcılarına yüksek kazançlar sunmaktadır. İyi bir piyasa takibi ve analiz bilgisi ile geleceğe yönelik doğru tahminlere sahip olunabilir. Bu konularda bilgi almak günümüzde internetin yaygın kullanımı ile mümkündür. Borsalar işlem yapılan yatırım aracına göre çeşitli adlar almaktadır. Döviz işlemlerinin yapıldığı döviz borsası, emtia işlemlerinin yapıldığı emtia borsası, hisse senedi ile işlem yapılan menkul kıymetler borsası, vadeli işlemlerin yapıldığı vadeli işlem borsaları bulunmaktadır.

Borsaların ülke ekonomilerine de birçok katkısı vardır. Likidite sağlama, piyasada fiyat oluşturma, güvence, ekonomide barometre görevi, sermayeye hareketlilik sağlama görevi, mülkiyeti tabana yayma işlevi gibi birçok ekonomik işlevi vardır. Borsalarda yatırım yapmaya başlamak için öncelikle bir banka veya aracı kurumdan yatırım hesabı açtırılmalıdır. Yatırım hesabı ile ilgili işlemler yerine getirildikten sonra 2 – 3 iş günü içerisinde yatırım yapmaya başlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar