Pazar, Şubat 24, 2013

KOSGEB Kredileri Hakkında Bilgiler

Kosgeb Kredileri

Kosgeb, bilindiği gibi devlet destekli bir kredi fonudur. Kosgeb kredisi alabilmek için öncelikle bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan kısaca söz etmek gerekirse, kurum tarafından verilen iş kurma danışmanlığı eğitimini ya da uygulamalı olarak verilen eğitim desteğini alanlar, kurumca üniversite sınırları içinde gerçekleştirilen genç girişimci geliştirme programına katılıp; mezun olanlar veya işgem bünyesinde bulunan girişimcilerden bir yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslar faydalanabilmektedir. Kosgeb Kredileri herkese çıkmıyor ama ümitsiz bakmamak gerek.

Yeni Bir İş

Kosgeb kredisi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin hedef büyütmeleri ve ekonomiye katkıda bulunmaları en önemli amaçtır. Kosgeb Kredisi alabilecek olanları genel olarak saydığımız niteliklere sahip kişiler için verilse de bu niteliklere sahip olmayan kişilerin de başvurup şanslarını denemeleri gerekiyor. Çünkü devlet için ekonomiye can veren her adım çok önemlidir. Bu nedenle devlet birçok girişimci insanı bu alanda adım atmaya davet ediyor. Esnaflar için hibe desteği oldukça cazip bir seçenektir. 

Etiketler:kosgeb kredisi nedir,kosgeb kredisi ne işe yarar,kosgeb kredisi hakkında,kosgeb kredisi kimlere verilir,

Perşembe, Şubat 21, 2013

Hac Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Hac Kredisi Nedir

Milyonlarca Müslüman arasında her hac mevsiminin yaklaşmasıyla hac heyecanı başlamaktadır. Pek çok insan ömründe bir defa da olsa o kutsal topraklara gitmek ve hac vazifesini yerine getirmek ister. Artık yeni düzenlemeyle kura listesi başvuru önceliğine göre değiştirilmiştir. Yani eski başvuru yapanın yeni başvuru yapana göre şansı yüksek olmaktadır yeni hacı adayları kuraya dâhil edilmemektedir. Bu işlemlere gelmeden önce ise yapılması gereken en önemli şey hac için gereken maddiyatı hazırlamak olacaktır. Ortalama 10.000 tl civarı bir para ile hac vazifesi yerine getirilebilir. Asıl olan paranın hazır olması iken artık bazı kişiler hac kredisi çekmekiçin bankaların yolunu tutmaktadırlar. Diyanetin yayınladığı vaazlar da pek makul karşılanmasa da çoğu insan bu yolla haça gitmeye hazırlanmaktadır.

Hac Hayali Gerçek Oluyor


Hacı adaylarının sabırsızlıkla beklediği hac vazifelerini artık çoğu yerden alabileceği hac kredisi ile gerçekleştirebiliyor. Bunun için hac mevsimi başlamadan önce gerekli başvurular yapılmalı ve kredi başvurusu için özellikle hac kredisi çekileceği belirtilmelidir. İhtiyaç kredisi adı altında olmayan bu uygulama bazı bankalarca uygulanmaktadır.

Etiketler:hac kredisi nedir,hac kredisi nasıl alınır,hac kredisini kimler alabilir,kimler hac kredisi alabilir,kimler hac kredisi çekebilir,

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gerekenler

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi, satın alınacak bir evin teminat altına alınması şartı ile bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür. Ev almak istiyorsunuz ama birikiminiz yok yada nasıl olsa kira ödüyorum biraz daha fazla ödeyip kendi evimin sahibi olayım diyorsanız konut kredisi almayı düşünebilirsiniz. Ev almaya karar verdikten sonra, isteğinize uygun koşullarda olan evleri emlakçılar veya internetten araştırıp, inceleyip ardından bu konutların fiyatlarına uygun konut kredisini araştırabilirsiniz. Kira ödemek yerine kredi ödeyeceğiniz bir sisteme geçerken iyi araştırma yapmalı bankalar tarafından verilen konut kredilerinin faiz ve vadelerikısmını iyi araştırmalısınız. Size uygun olan faiz oranlarını sunan bankaları bulduktan sonra konut kredisi için başvurmanız gerekecektir.

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Konut kredisi için yaptığınız başvuruda ön onay alındıktan sonra bankalar sizden belirli belgeler istenir. Bankalar tarafından talep edilen temel belgeler; nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesidir. Konut kredilerinde kredi, verilen ev ipotek yapıldığından genellikle kefil istenmemektedir. Şayet geliriniz ile ilgili bir düşüklük söz konusu ise bu durumda kefil talep edilebilmektedir.


 Etiketler:konut kredisi nedir,konut kredisi kimlere verilir,konut kredisi için gerekenler,konut kredisi nasıl alınır,kimler konut kredisi alabilir,

Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kredi Notu Sorgulama
İnsanlar çoğu zaruri ve ani ihtiyaçlarını karşılamak için bankalara başvuruyor. Birçok banka hem bireysel hem de kurumsal olarak kredi verme konusunda artık daha fazla kolaylık sağlıyor. Kredi almak isteyen vatandaşlar bankaya başvurduğunda karşılaştıkları birtakım evraklar oluyor. Bu evrakları temin etmeden önce kredi notu sorgulama için internetten kredi notunuzu kontrol ettikten sonra hareket etmeniz çok daha sağlıklı bir tercihtir. Bankaların size ne kadar kredi verebileceğini hesaplamak için kredi sorgulama notunuzu bazı araştırmacı internet sitelerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Her İhtiyaca Göre Kredi


Ne kadar ihtiyacınız olursa olsun artık kredi almak eskisi kadar zor değil. Eğer geçmişte herhangi bir kredi notu düşmesi yaşamadıysanız yani kara listeye girmediyseniz ihtiyaç kredisi almak çok da zor değil. Kredi notu hesaplaması gibi önemli bir hizmet veren bazı araştırmacı kurumlar var. Sizin alışveriş düzeninize ve kullandığınız borç tarifesini ne denli düzgün ödediğinize kadar birçok konuda kredi notunuzu belirleyerek sizin daha kolay kredi almanızı sağlıyor. 


Etiketler:kredi notu sorgulama,kredi notu sorgulama nasıl yapılır,kredi notu nasıl sorgulanır,kredi notunu nasıl sorgularız,

Rast gele yazılar

karışık yazılar