Çarşamba, Şubat 17, 2016

Kredi Notumu Nasıl Yükseltebilirim ?


İşlem yapmamız gerektiği zaman farkına vardığımız ve giderek önemi yükselen kredi notunu yükseltmek için tüketicilerin birkaç önlemler alması gerekiyor. Birkaç tanesini şöyle belirtmek mümkün:

Tabi ki İlk Olarak Aklımıza Gelen :Ödemelerinizi zamanında yapın

Kredi notunuzun çok fazla düşmemesi ve çok riskli grupta değerlendirilmemesi için ödemelerin vaktinde yapılması gerekiyor. Birkaç günlük küçük gecikmeler dahi hem borcunuza faiz konmasına bununla beraber uzun dönemde kredi notunuzun düşmesine yol açacaktır. Hali hazırda borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız ve ödemeleriniz düzensiz ise alınabilecek en büyük önlem taze bir ödeme planı oluşturup ödemelerinizi belli bir düzene sokmak olacaktır.
Bütçeniz doğrultusunda borçlarınızı tekrar yapılandırmanız ve uzun vadede düzenli ödemeniz, kredi notunuzun yükselmesini sağlayacaktır

Kredi kartı limitlerinizi dikkatli kullanın

Ek olarak kredi kartı limitlerinizi kullanımına ve limitleri aşmamaya dikkat etmek önemlidir. Borçlanma sıklığınız da KKB puanı hesaplanırken değerlendirilen bir başka faktördür.
Kredi kartınızın asgari tutarını yani ödeyebileceğimiz minimum bir değer olsa da  ödemeye dikkat edelim. Ödemelerinizin gecikmeye girmemesi için kredi kartlarınızın asgari tutarını muhakkak ödemeniz gerekecektir. Ancak bu mevzuda da dikkatli olmak gerekiyor çünkü 3 kere üst üste asgari tutar ödemeniz niteliğinde kredi kartınıza ödemeniz gereken asgari tutar artacaktır ve borcunuz artacaktır.

Etiketler: kredi notu nasıl yükseltilir, ne yaparsak kredi notu yükselir, kredi notu yükseltme, hangi durumlarda kredi notu yükselir, kredi notu yükseltmek,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar