Salı, Şubat 09, 2016

Riskli Yapı Kredisi Veren Bankalar 2017

Riskli Yapı Kredisi Veren Bankalar 2017

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan riskli yapılarınız için riskli yapı kredisi veren bankalar ile anlaşarak kentsel dönüşüm kapsamında işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yıkılmaya yüz tutmuş binalarınızı Şehircilik Bakanlığı tarafından mutabakata varılan bankalara başvuru yaparak uygun faizli konut kredisi ile yeniden inşa etmeniz mümkündür. Anlaşmalı olunan bankalara yapacağınız başvurular neticesinde alabileceğiniz kentsel dönüşüm kredisi, Mortgage kredisi faiz oranlarından bile daha uygun oranlar sunmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kredisi

Kentsel dönüşüm kredisi alabilmek için öncelikle binanızın ve bulunduğu bölgenin depreme dayanıksız, heyelan ve benzeri doğal afetlere açık, kullanım ömrünü tamamlamış ya da yıkılmak üzere olması gerekmektedir. Bu şekilde bir bina veya daireye sahipseniz Bakanlığa bir dilekçe ile başvuru yapmalısınız.  Yaptığınız başvurunun ardından devlet tarafından görevlendirilen anlaşmalı kurumlar binanıza risklidir raporu verecektir. Bu rapor ile birlikte Kentsel Dönüşüm müdürlüğüne tapunuz ve kimlik belgenizi de sunduğunuzda artık yapınız için riskli yapı kredisi almanız mümkün olacaktır. Anlaşmalı bankalardan kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Anlaşmalı Bankalar: Türkiye İş bankası, Deniz bank, ING,  Akbank, Türkiye Finans bankası, Halk bankası, Yapı Kredi, Türkiye Vakıflar bankası, TEB, Şeker Bank,  Kuveyt Türk, Albaraka, Finans bank, T.C. Ziraat bankası, Alternatif bank, Garanti Bankası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar