Perşembe, Mart 10, 2016

Çocuk Parası Nasıl Alınır?

2015 senesinden itibaren başlayan çocuk parası uygulaması, yeni doğan bebekler için aileye verilen destek parasıdır. Aileler doğan ilk çocukları sayesinde devlet tarafından 300 TL miktarında para alabilecekler. Ayrıca 2. doğan bebek içinse bu miktar 400 TL’ye çıkarılıyor. Doğan her çocuğun ardından miktarda artış yaşanıyor. Üçüncü çocuk sahibi olmalarında ve daha sonraki her çocuk için aileye 600 TL destek parası ödenecek.

Kamuda çalışan anneler maaşlarını aldıklarında bu para da maaşa dahil olacak. Memur annelerin başvuruları çalıştıkları kurum sayesinde yapılabiliyor. Diğer çalışan anneler ise bu maaşı PTT aracılığıyla alabilecekler. Anne doğum anında hayatını kaybederse ya da maaş alma sürecinde vefat ederse para babanın ismine hesabına yatırılacaktır.

Çocuk Parası Nasıl Alınır?


15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapmış tüm anneler,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi’ni doldurduktan sonra başvuru formu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerine giderek ya da formu kargo yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.

Etiketler:çocuk parası nasıl alınır,çocuk parasını kimler alabilir,çocuk parasını nasıl alırım,nasıl çocuk parası alınır,kimler çocuk parası alabilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar