Salı, Mart 08, 2016

Hangi Bankaların Bireysel Emeklilik Sistemi İyi 2017

HANGİ BANKALARIN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İYİ 2017

2013 yılında devletin yürürlüğe koyduğu düzenlemelerle birlikte kısaca BES olarak bilinen Bireysel Emeklilik Sistemi hayata geçmiş durumda. Kısa sürede büyük ilgiyle karşılanan Bireysel Emeklilik Sistemine kısaca bakmak konumuza geçmeden önce faydalı olacaktır.

Bireysel Emeklilik Sistemi, kişilerin emeklilik dönemlerini daha rahat geçirmeleri ve ihtiyaç duyacakları ek harcamaların temin edebilmeleri maksadıyla mevcut devlet sosyal güvenlik sistemlerini tamamlayıcı olması için hayata geçirilen özel bir emeklilik sistemine verilen isimdir. Bu sistem, insanların birikim yapabilmesini teşvik etmek, göz önünde olacak bir şekilde birikimleri güvence altına almak ve bireylerin istekleri sonucunda birikimlerini en uygun metotlarla yönlendirilmesini amaçlamaktadır. Emeklilik hakkı kazanan her katılımcı ister maaş olarak, ister toplu para olarak, isterse hem maaş hem de toplu para olarak sunulan seçeneklerden birini seçebilirler.
Konumuza dönersek hangi bankaların Bireysel Emeklilik Sistemi iyi sorusu burada karşımıza çıkıyor

Hangi banka hangi şirket ?

Bu sorunun cevabını bulmak için belli başlı kriterlere baş vurmak yeterli olacaktır. Öncelikle bankalar Bireysel Emeklilik Sistemi’ni anlaşmalı oldukları sigorta şirketleri ya da bünyelerinde kurdukları sigorta şirketleri aracılığıyla yapmaktadır.
Katılımcı sayısının yüksek olması öncelikli kriter olarak karşımıza çıkıyor. Bu sistemi sunan bankanın ya da şirketin güvenilirliği de bir diğer husus.

Ülkemizde hemen her banka bu hizmetleri sunmakta. Biraz önce sunduğumuz kriterleri göz önüne alırsak Anadolu Hayat Emeklilik, Garanti Emeklilik ve Hayat, Vakıf emeklilik gibi şirketler göze çarpmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar