Pazartesi, Temmuz 04, 2016

Çek Kıran Bankalar Hangileri 2017

ÇEK KIRAN BANKALAR HANGİLERİ?
Çek kırdırma, acil olarak nakit paraya gereksinim duyan kişilerin, sahip oldukları çekleri üzerinde belirtilen ödeme tarihinden önce paraya çevirme işlemine denir.

Günümüzde ticari faaliyette bulunan birçok işletme alım satımlarında çek kullanmaktalar. Çek tarihleri çok uzun çekler sebebiyle nakde ihtiyaç duyan işletmeler tarihinden önce bu çekleri değerlendirmek amacıyla bankalar başta olmak üzere faktöring şirketlerinden faydalanmaktadır.
Çek kırdırma işlemlerinde birçok banka komisyon talep ediyor.

Çek tahsili sırasında genellikle sorun yaşamak istemeyen işletmeler, sıcak paraya ihtiyaç duydukları için bu komisyon ücretlerini ödemeyi göze alıyorlar. Komisyon ücretleri için bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte genellikle işletmelerden yüzde 4 ila yüzde 7 arasında değişen ücretler alıyor. Hangi bankalar çek kırar?

Nasıl çek kırdırılır?

Çek kırdırma işlemi için yapılacak işlemler oldukça basit aslında. İlgili bankalara giderek birkaç prosedürü yerine getirdikten sonra istenilen komisyon ücretlerini ödeyerek kesim tarihinden çok önce elinizde bulunan çekleri nakit paraya çevirebilirsiniz.

Ülkemizde bulunan her banka bu hizmetleri vermektedir. Bankalar dışında da faktöring şirketlerinden de faydalanılabilir.

Etiketler: çek kıran banka, çek kıran bankalar, çek kıran bankalar hangileri, çek kıran banka 2017, çek kıran bankalar 2017, çek kıran bankalar hangileri 2017, hangi bankalar çek kırar, çek kıran bankalar listesi, çek bozan bankalar 2017, çek bozan bankalar hangileri 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar