Salı, Ağustos 02, 2016

İnternetten Kredi Kartı Dolandırıcılığına Karşı Ne Yapılmalı?

Günümüzde birçok zor durumla karşılaşma ihtimali var.Bu zor durumlardan biride İnternet dolandırıcılığı.İnternet üzerinden gerek yapılan alışverişlerde gerekse başka durumlarda kredi bilgilerinizi çaldırma gibi bir durum mevcut.Peki böyle bir durumla karşılaşırsanız,kartınız çalınırsa,kartınız üzerinden para çekilirse veya harcama yapılırsa ne yapmalısınız?

Sırasıyla Yapılacaklar

Öncelikle anlaşmalı bulunduğunuz bankayı arayarak kartınızın veya bilgilerinizin çalındığını belirtmeniz gerekir.Kartınızı iptal ettirerek kullanıma kapatabilirsiniz ayrıca istediğiniz takdirde bankanız size yeni kartları ve bilgileri kısa süre içinde verebilmektedir.
Sonraki adımınızda ise harcamaların yapıldığı firmalar veya paranın çekildiği yerleri belirlemeniz.Belirlediğiniz adresleri bankanıza bildirir iseniz onlarda yardımcı olurlar.
Eğer işlemler tamamlanmadan yetişirseniz hemen iptal ettirmeniz gerekebilir.
En son yapacağınız işlem ise Müracaat Savcılıklarına başvuruda bulunmaktır.İşlemleri yasal boyuta taşıyarak hukuk önünde kolayca hakkınızı ararsınız.

Yinede tüm bu işlemlerle uğraşmamak için güvenilir adreslerden alışveriş yapmalı,tanımadığınız kişilere bilgilerinizi paylaşmamalı ve bu tür kişilere karşı dikkatli olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar