Pazartesi, Eylül 05, 2016

Özürlü Ev Kredisi Veren Bankalar 2017

Özürlü Ev Kredisi Veren Bankalar 2017 

 Geçmişte mevcut engeli nedeniyle hayata zaten yenik durumda başlamış olan engelli vatandaşların bankalardan da gördüğü muamele oldukça can sıkıcıydı. Birçok engelli vatandaş kredi şartları nedeniyle sıkıntılar ile boğuşmuştu. Ama çağın ilerlemesi, insanların ve kurumların anlayışlarını yenilemesini sağladı. Artık özürlü ev kredisi veren bankalar kolaylıkla bulunabiliyor.

 Başvuru İşlemleri

 Engelli vatandaşların kredi başvurularında da önemli olan nokta kredi notları ve gelire sahip olmaları. Tabi sahip oldukları engel nedeniyle bazı banka ve finans kurumları kullandırılan kredi için daha düşük faiz oranı da talep edebiliyor. Bu nedenle başvuru işlemlerinizi yapmadan önce bankaya giderken tam teşekküllü bir hastaneden sahip olduğunuz engelinize ait raporu da yanınızda götürmeniz faydalı olacaktır. Kredi notu, tüm vatandaşları olduğu gibi engelli vatandaşları da ilgilendiren bir durum.

Eğer kredi notunuz yüksek ise daha kolay ve daha düşük maliyetli kredi alabilirsiniz. Ama kredi notunuz riskli seviyelerde ise kredi almanız biraz daha zorlaşabilecektir. Gelir beyanı da kredi başvurusunda önem arz etmektedir.

Son 6 aydır aynı iş yerinde sabit olarak çalıştığınızı ispat etmenin yanında, maaşınızda herhangi bir haciz de bulunmadığını belgelemeniz gerekir. Bu şartlar altında kredi almanız kolaylaşacaktır. Engelli bireylere kredi veren kamu bankaları; Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tır. Bu bankaların yanında özel bankalar ve katılım bankaları da kredi taleplerinizi karşılayabilecektir. Özel bankalar da Garanti, İş, Akbank ve Denizbank; katılım bankalarında ise Kuveyt Türk ve Türkiye Finans bu konularda özel kampanyalar düzenleyen bankalardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar