Salı, Ekim 04, 2016

Para Yönetirken Nasıl Vakit Kazanabilirsiniz?

Kazandığınız paranın ne şekilde nereye harcanacağını bilmek gelecekle ilgili endişelerinizi azaltan, birikim ve yatırım yapmanıza imkan sağlayan etkenlerin başında gelir.

Aylık Bütçenizi Oluşturun

Yaptığınız harcamaların alışkanlıklarınızı doğru analiz ederek bütçenizi ona göre hazırlanmanız gerekir. Finansal olarak daha karışık ve dalgalı bir durumunuz varsa ve aylık bütçenizi sene bazında raporlamada karışıklık yaşıyorsanız, her ay başında o ay için de bütçe değerlendirmesi yapabilirsiniz.

Günlük Kontrollerinizi Yapın

Günlük olarak çok kısa vakit ayırarak bir mali durum, yakın dönemdeki gelecek ve gidecek miktarları değerlendirme işlemi size hem maddi olarak hemde düşünce olarak rahatlık sağlayacaktır ve bu durum size çok daha fazlasını kazandıracaktır.


Belirli Temel Ödemelerinizi Otomatik Olarak Yapın

Evinizin Faturaları Cep Telefonu, İnternet , Gibi Faturaları yatırmak için ekstradan bir enerji harcamayın, yada acaba yatırdım mı diyerek kendinizi düşünceler arasında kaybetmeyin

Kredi Kartınızda Limit Olsa Bile Önceliğiniz Nakit Olsun

Kredi kartı ile yapılan alışveriş ne kadar keyifli ve avantajlı gibi gözüksede gereğinden fazla harcamaya ve borçlanmaya neden olabilir bu sebeple kredi kartı yerine nakiti tercih edersek daha iyi olucaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar