Pazartesi, Ekim 03, 2016

Tamamına Ev Kredisi Veren Bankalar

Tamamına Ev Kredisi Veren Bankalar 

Konut kredilerinde satın almak istediğiniz konutun toplam satış bedelinin belirli bir oranına kredi kullanmanız mümkündür. Bu oran genelde %75 olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle bir ev satın almak istediğinizde evin tamamına kredi kullanmak ancak belirli alternatif metotlar ile mümkün olabilmektedir. Tamamına ev kredisi veren bankalar bunu gayri resmi çeşitli metotlar ile yapabilmektedir.

Ev Satış Bedelini Daha Yüksek Beyan Etmek: bu işlemi bankanın anlaşmalı olduğu ekspertiz gerçekleştirmektedir. Ancak hangi bankanın hangi ekspertiz ile çalıştığını genelde bireyler bilemez. Bu nedenle genelde bu konularda bilgi sahibi olan emlakçılar ve komisyoncular devreye girerek hangi bankadan kredi çektiğinizde size yardımcı olabileceklerini belirtirler. Tabi bu durumda aracı kişilere de bir miktar ödeme yapmanız gerekmektedir.

İki ayrı kredi kullanmak: Bankadan konut kredisi çekmeden önce tüketici kredisi de çekerek satın almayı planladığınız evin peşinat tutarını alabilirsiniz. Eğer peşinat olarak çekmek istediğiniz rakam yüksek bir değerse bu kredi için de bir ipotek vermeniz gerekebilir. Bu nedenle satın alacağınız ev de, mevcut başka bir tapulu mülkünüz de ipotekli olmuş olacaktır.
Tamamına ev kredisi alma işlemi bankalar için biraz çelişkili bir işlem olduğu için şu banka veriyor dememiz mümkün değil. Ama eğer biraz uğraşmayı göz önüne alırsanız bu konuda net bir sonuca ulaşmanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar