Salı, Mayıs 16, 2017

Firmalarda Borç Durumu



* Borçlar çok mühim. Karlılık mükemmel olsa..önemli değil ama..karlılık çok düşük ve hele bir de zarar olsa. Ben böyle firmalara iyi not vermem. Borç olur,kar da mükemmel olursa..hiç mesele değil.. Bir kaç yıl sonra artı değer olarak yatırımcıya yansır.. Çok ta iyi olur..!! Napolyon'un ; para,para,para! dediği gibi..Ben de; firmalarda,KARLILIK .KARLILIK. KARLILIK..diyorum arkadaşlar..

*Sürekli nakit temettü veren firmaları araştırın, onlardan vazgeçmeyin. Rahat uyumak istiyorsanız; paranızı, sağlığınızı, geleceğinizi düşünüyorsanız.

*Oksijen cadırında, yoğun bakımda olmamalı, sağlıklı olmalıdır.  Kötüye giden bir firmanın,daha da kötüye gitmeyeceğini kimse garanti edemez! O yüzden; riske girmeye gerek yok. Eğer firma yoğun bakımdan çıkarsa, ona göre yeniden bir değerlendirme yapılır. Zarar eden firmada, batma tehlikesi vardır, daha da kötüye gitmeyeceğini kimse garanti edemez. Zarar edenlerden uzak durun. Sık sık bedelli sermaye artırımı yapan ve yine de zarar eden firmalardan bir numara olmaz,bunu unutmayın. Ucuz gibi görünmelerine aldanmayın.

*Firma yöneticilerinin işinin ehli mi,değil mi, olduğunu ,mümkün olduğunca araştırın.. Herkesle ortak olunmaz.

*Artan karlılık-Yüksek Temettü verimliliği-Özsermayesi her yıl büyümeli-Borçları ödenebilir olmalı-Yönetim güvenilir,seffaf ve işinin ehli olmalı-Arge ile firma kendini sürekli yeniliyor olmalı-Bedelsiz önemsiz ama bedelli ile sağmal inek görmemeli. Bu özellikleri taşıyan bir firmaya, gözümü kırpmadan yatırım yaparım. Böyle bir firmada, fiyat belirlemeye gelince... Düşe kalka, hep yukarı..!! Hep daha ileri..!

* Karlılık sürekli olmalı..ve artış eğilimi olmalı..Çok önemlidir..çok....!! Borçlar az olmalı. Firmanın aynasıdır..! Mühimdir. Borç olabilir ama..Ödenebilir olmalıdır. Karı olmayan firma,borçlarını nasıl ödeyebilir? Küçük ortaklarından dilenmekle mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar