Çarşamba, Mayıs 17, 2017

Hisse Alım Aralıkları




*Mal, alırken kazanılır..! Yatırım yapacağınız firmanın uygun alım aralığını,sabırla bekleyin.
*Bizim küçük yatırımcının hatası hep bu...Kazanmak hevesiyle,borsa kurtlarının satım aralığından kağıt alıp,yıllarca kar etmeyi hayal ederek yaşamak..
*Hangi mükemmel firma olursa olsun..Yatırım yaparken,alım aralıkları gözardı edilirse;beklentilere kısa sürede ulaşılamaz..Haa..Zarar edilir mi? Hayır. Karlılığı mükemmel olan firmalar, zirveden de yatırım yapılsa zarar ettirmez. Ama  arzu edilen miktarda kar edilmez.

*Yatırım yapılacak kağıt tespit edildikten sonra,sabırla, o kağıdın, uygun alım aralığına gelmesini bekleyin.. Gerekirse, bir sene..iki sene..bekleyin..bekleyin..bekleyin..! Acele etmeyin. Beklemek,zarar etmekten iyidir! Ben paramı sokaktan toplamadım..! Sürekli kar eden,kar eğrisi hep yukarıda olan firmalara yatırım yaparım..! Öylesi firmalar geçmişte hep kar ettikleri için,gelecekte de çok büyük ihtimalle,yine kar ederler..!! Kazançlarını da benimle paylaşırlar.. Zarar eden firmalarla benim yolum birleşmez..!

*Yatırım uygun zaman ve fiyat aralığında yapılır.Yatırm yapılacak hisseyi, enine boyuna araştırıp seçebildiysek, hemen  yatırım mı yapmalıyız?  Elbette ki hayır. Yatırım yapmak için sabırla, uygun zaman ve fiyat aralığını da kollamalıyız... Borsada bunun için fırsatlar asla bitmez... Çıkmayan borsa olmadığı gibi,düşmeyen borsa da olmaz. Hatta ;hem ulusal, hem global ekonomik ve siyasal krizler de yaşanmadan olmaz. Bazen, her yönüyle mükemmel olan, bütün dünyada tanınan, gıpta edilen firmaların lotları bile, inanılmaz rakamlara düşebilir. Böyle bir an’ ı yakalayıp, böyle bir firmanın lotlarını cebinize attıysanız, beklemek sizin için en ideal olanı.. Hayal bile edemeyeceğiniz bir servetin sahibi olabilirsiniz...!  Tabii,SABIRLA bekleyebilirseniz...

Elinizdeki lotun ederini bileceksiniz..! O ederi bulunca satacaksınız.)
*Borsada fırsatlar asla tükenmez..! Nasipte ne ise o olur..!Kedinin,avını yakalamak için, fare deliğinin önünde, saatlerce, hiç ama hiç kıpırdamadan beklediğini biliyor muydunuz..!! Ben bir kağıdı kafama koymuşsam,aylarca,düşüş trendinde uygun alım aralığına gelmesini bekler ve almasını da çok iyi bilirim..Uzun yatırımcı bunu yapmak zorunda....Kedi,saatlerce bekliyor da ..ben uzun vadeli yatırım yapacağım kağıdı beklemekten aciz miyim..!!?

*Eğer; sabırlı ve uzun vadeli yatırım yapan bir borsa yatırımcısı olmaya karar verdiyseniz, unutmamanız gereken en önemli şey, almak için de sabırla beklemeniz gereğidir. İyi zamanlamayla yapılan bir alış, daha ilk günden, ilk haftadan kazandırmaya başlar, en azından riskinizi düşürür. Bir hisseyi gözünüze kestirdiniz, izleyin, gerekirse 2 yıl almadan bekleyin, borsadaki dalgalanmalar size o hisseyi uygun fiyatlardan alma şansı verecektir. Bizde küçük yatırımcının en büyük problemi vade değildir, genellikle alışlarını zirveye yakın fiyatlardan yaptıkları için çok uzun süre zarardan kurtulmayı beklerler. Oysa zarardan kurtulmayı bekleyecekleri sürenin çok azını almak için beklemekle geçirselerdi, bu sabır onların en büyük silahı olurdu..!!

*YATIRIM,en karlı olarak,kriz zamanlarında yapılır..Kriz yoksa,düşüş zamanlarında yapılır..! Lakin,ne kriz ne de düşüş zamanlarında bile,her kağıda yatırım yapılmaz..
*Düşüş Trendinde Yatırım..!!  Sürekli kar eden firmalara,düşüş trendinde, uygun alım aralıklarından yatırım yapan, Yaptığı yatırımdan asla zarar etmez..Saygılar..
Hisseleri uzun vadeli olarak elde tutmak iyi bir fikirdir ama sonsuza kadar bunları elde tutacaksınız diye bir şey yok. Netice itibarıyla hisseler alıp satmak içindir, alıp da unutmak için değildir.Hisselerinizi almak için kendinize

tanıdığınız düşünme zamanını hisseleri satma kararı vermeden önce de harcayın. Pek çok yatırımcı bu kuralı ihmal ettiği için zarar etmiştir. Kalabalığın tersine gitmekten çekinmeyin. Bazı başarılı yatırımcılar, başkalarının tersine gittikleri için kazanırlar..Size verilen tüyoların hepsini boş verin. Bir şekilde karlı olacak tüyo söz konusu olsa, o tüyoyu size veren kendisi gidip o kâğıdı alırdı ve size de söylemezdi zaten.Kendinizi kazanç duygusuna asla kaptırmayın. Hiçbir şey sonsuza dek sürmez.

*Herkesin kötümser olması yükseliş belirtisidir. En dipten almak için çabalamayın.
Yüksek miktarlardaki alımı, tek fiyattan yapmayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar