Çarşamba, Ağustos 30, 2017

BORSADA SÜREKLİ KAZANMAK MÜMKÜN MÜ?

Borsada Sürekli Kazanmak Mümkün mü?Borsalar birikimlerinizi değerlendirebileceğiniz, kurumsal piyasadır. Dünyanın hemen her yerinde var olan borsaların kendine özgü kuralları ve standartları vardır. Bu yüzden, kurumsal piyasa denir. Piyasa denmesinin nedeni ise ticarete konu olan araçların alım – satım işleminin yapılıyor olmasıdır. Hisse senetleri, borsa endeksleri, emtialar ve dövizler, borsanın yatırım araçlarıdır.
Piyasaya giriş yapan herkesin ilk amacı birikimlerini değerlendirmektir. Deneyimli olduktan sonra da düzenli olarak sürekli kazanmak istemektedirler. Basın yolu ve çevreden duyduğumuz haberler bunu doğrulamaktadır. Piyasayı çok iyi bildiğinizde, yani mantığını kavradığınızda iş bitmiştir. Borsadan beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Bunun için, iyi bir borsa eğitimi ve deneyimi şarttır.
Profesyonel yatırımcılar tarafından piyasada işlemler rastgele gerçekleştirilmez. Her işlem yapılacağında üzerinde düşünülür. Yatırım aracının beklentiyi karşılayıp karşılayamayacağı analiz teknikleri ile belirlenir. Alım – satım yapma işine buna göre karar verilir. Yatırım araçlarının fiyatları sürekli olarak dalgalanır, bu da riskin yüksek olduğunu gösterir. Bu yüzden, borsa neden dalgalanır, araçların fiyatlarına etki eden faktörler nelerdir, çok iyi bilmeniz gerekir.
Borsa ile ilgisi olmayan insanlar bile borsanın bir inip bir çıktığını kulak aşinalığı dolayısıyla bilirler. Piyasada başarılı olmak isteyen yatırımcılar, borsa neden düşer, neden yükselir bilmesi gerekir. Çünkü, borsa düştüğünde fiyatlarda düşecektir. Bu yüzden, bu düşüşün analiz teknikleri ile ön görülmesi gerekir. Biliyorsunuz ki, alım – satım arası farktan kazanç elde edildiği için, her zaman değer kazanacak araçlara yatırım yapılmalıdır. Ancak, bu şekilde beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.
Borsaya giren herkesin amacının para kazanmak olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden kimse kimseye şu hisse senedini al, ya da endekslerde düşüş yaşanacak sat diye taktik vermez. Piyasayı ve işleyiş koşullarını bilerek ve deneme hesaplarında tecrübe kazanmalısınız. Bu sayede kendinize borsa işlem stratejileri geliştirmiş olursunuz. Buna göre, ne zaman alım, ne zaman satım yapacağınıza karar verebilirsiniz.
Arz ve talebe göre şekil alan fiyatlar, her aracın üzerinde farklı etki bırakmaktadır. Bu yüzden bütün araçların özelliklerini ve fiyatları üzerine etki eden faktörleri bilmeniz gerekir. Sadece hisse senetleri ile işlem yapacağım, diğer araçların fiyatlarının bana ne kârı var diye düşünmemelisiniz. Çünkü, bazı olaylar fiyatların zıt yönlü oluşmasını sağlamaktadır. Altın ile doların fiyat hareketleri örnek olarak gösterilebilir.
Borsada avantajlı pozisyonlara ulaşabilmeniz için, piyasa takibi yapmanız şarttır. Günümüz koşullarının gelişimi ile internetten hızlı ve etkili bir şekilde portföyünüzün durumuna bakabilirsiniz. Piyasa takibi, temel analiz yöntemlerini kapsamaktadır. Hangi olayların fiyatları ne yönde etkileyeceklerinin takibi yapılmaktadır. Teknik analiz yöntemi ile de bugün ve geçmiş fiyat değerlerinin analizi yapılarak, ileri tarihte yatırım aracının fiyatı ne yönde oluşacak belirlenmektedir. Buna göre alım – satım yapılmaktadır.
Sonuç olarak, borsa bilgisi ve deneyimi sonucunda düzenli ve sürekli kazanç sağlamak mümkündür. Piyasada bunu başaran profesyonel yatırımcıların varlığı bunun ispatıdır. Aracı kurumlarının ücretli ve ücretsiz verdikleri eğitim süreçlerini tamamlayarak, borsayı en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz. Bu durum risk faktörlerinin önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, deneme hesapları ile kısa sürede deneyim kazanabilir, profesyonel yatırımcılara taş çıkartabilirsiniz.

Rast gele yazılar

karışık yazılar