Cuma, Haziran 22, 2012

Temettü kağıdı mı Prim kağıdı mı?




niçin bazı hisseler bist'te giren paradan yani yabancı ilgisinden daha az nasipleniyor herkes haklı ama gerçekler var ki iyi etüd edilmeli...yatırımcı önceliklerine ve yatırım stratejisine göre temettü dağıtımından hemen önce primi nakde çevirmek amaciyle ve temettü getirisini aldıktan hemen sonra da belli hisselerden kısmi çıkışlar olur ve bu söz konusu hisselerde her temettü döneminde yaşanır..ancak bunun tam aksine belli bir yatırımcı kesimi de düşen fiyatlardan portföyünde ki hisse adedini daha fazla artırma imkanı yakalar... ancak Ağustos ayı ortalarına kadar yaz mevsimininde etkileriyle bist'in kendi dinamikleri de göz önünde bulundurulduğunda bankalar...yanısıra yerli ve yabancı fon alımlarının dışında bu tip temettü kağıtlarını yüksek volümlerde profosyonel anlamda pek de ziyaret eden yoktur hisenin muhafazakar yatırımcısı takas hareketlerinde yoktur çünki uzun vadede temettü getirisi maksadiyle tutar ve kağıt biriktirir !
bu arada dikkat edilirse bist 60 bine gelen endeksde banka hisselerinde son bir aylık periyot da %15 e yakın primler mevcuttur bu da hep bahsettiğimiz temettü kağıdıyla prim kağıdı arasında ki farkı görmek anlamında tam da zamanıdır diye düşünüyorum.. ! hep yazmak ve anlatmakla olmuyor en iyisi canlı tecrübe etmek işte durum ortada..burada bir yatırım tercihi sözkonusudur ancak yatırım stratejisine uygun doğru kağıtlarla ! ...bol prim vede al/sat fırsatı mı ? veya daha mütevazi bir seyirle temettü getirisi mi ? tercih yatırımcının..şimdi ikinci ve üçüncü çeyrek bilançolarında ki satış ve kar rakkamlarının durumu temettü kağıtlarında ki beklenen hareketi yaratabilecek yegane unsur gibi görünüyor.. yani şu an itibariyle başta çimento hisseleri olmak üzere yatırımcıları da dahil tatil modundalar diyelim.

Alıntıdır...

2 yorum:

  1. 35bin tl kira ödememek için #konut a 1milyon ödeyen kişi, ev sahibi olmasına rağmen en az 35bin tl #kira ödüyordur ve farkında değildir.

    1milyon tl'lik #temettü #hisse si portföyü en az 70.000 tl #karpayı öder, yani bu evde oturur 35bin kira öder üzerinede 35bin cebinizde kalır.

    YanıtlaSil
  2. Krizlerin tarihi şubat 2001,eylül 2008

    bist30, 2000 ve 2008 başından itibaren %50 aşağıya geliyor
    kriz nedeni haberler %50 düşüşten sonra gelmeye başlıyor.

    Yani"fiyat"haberlerin önünde hareket ediyor.

    Peki 2018? Zirvedeki benzer volatil yapılar bir belirti olabilirmi?DİKKAT

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar