Cuma, Haziran 09, 2017

Birikimlerimi Borsaya Yatırsam Kazanır mıyım?

Para kazanmak için en etkili yöntemlerin başında borsa gelmektedir. Borsa da yatırım yaparak para kazanmak en çok tercih edilen yollardan bir tanesidir. Bunun nedeni hem yüksek miktarda para kazanabilmek hem de bu işlemleri vakit kaybetmeden online olarak internet üzerinden yapabilmektir. Bu sayede işlemler kolaylıkla yapılmaktadır. Sadece gerekli borsa bilgisine sahip olmak kazanmak için yeterli olacaktır. Şimdi, birikimlerimi borsaya yatırsam kazanır mıyım sorusunun yanıtına gelin hep birlikte inceleyelim:

Birikimleri Değerlendirmek İçin Borsa


Birikimlerinizi değerlendirmek için ilk olarak uzun vadeli veya kısa vadeli yatırım kararını vermek gerekir. Çünkü her iki vade de farklı yollar izlenmektedir. Birikimler belli bir süre sonra arttırılmak istenmektedir. Bunun için de en doğru yol borsadır. Borsa birikimlerin katlanması açısından kolay ve hızlı bir yöntemdir. Ancak birikimlerinizi doğru değerlendirmek için ilk olarak borsayı öğrenmek gerekir. . Böylece adımlarınızı daha sağlam bir şekilde atabilirsiniz.

Birikimleri Uzun Vadeli Değerlendirmek İçin Borsa


Birikimlerinizi uzun vadeli olarak borsa da değerlendirmek belli yöntemleri gözden geçirmek gerekir. Uzun vadeli yatırımlarda menkul kıymetlerden oluşan bir portföy en doğru olanıdır. Tabi ki menkul kıymetleri alırken uzun bir araştırma yapmak gerekir. Menkul kıymetlerin getirileri, geçmişi ve çıkaran şirketin durumu incelenmelidir. Aynı zamanda da piyasanın takibi ve analizi de düzenli olarak yapılmalıdır. Böylece uzun vade de getiri sağlamak ve birikimleri arttırmak mümkün olacaktır.

Birikimleri Kısa Vadede Değerlendirmek İçin Borsa



Kısa vadeli olarak birikimleri değerlendirmek için borsayı tercih etmek her zaman risklidir. Ancak bilinmelidir ki yüksek risk beraberinde yüksek kazancı da getirmektedir. Kısa vadeli yatırımlar için tercih edilecek piyasa para piyasasıdır. Çünkü kısa vade de hisse senedi ya da başka menkul kıymetler alıp satmak her zaman karlı olmayabilir. Bu nedenle anlık takiplerle para piyasasında işlem yapmak kısa vadede her zaman daha etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar