Perşembe, Haziran 08, 2017

Borsa İşlemlerine Nereden Başlamak Gerekiyor?

Borsa üzerinden para kazanmak isteyen fakat piyasa hakkında herhangi bir fikri olmayalar bireylerin, izlemeleri gereken yolu kısa ve öz biçimde anlatacağız. Birikimleri değerlendirmek açısından borsa gerçekten önemli bir yere sahiptir. Yatırımcılar bu konuda istekli ve azimli olduktan sonra tüm her şeyi bilinçli olarak yapabilir, beklentilerini karşılayacak sonuçlar elde edebilir. Bu bağlamda; borsa ve piyasa işlemleri hakkında bilinmesi gereken tüm adımları ele alarak, yatırımcıların işlemlere nereden başlaması gerekiyor, gelin hep birlikte bakalım:

Borsayı Tanımak Oldukça Önemlidir


Borsaya girmek isteyen bireylerin, muhakkak ilk olarak borsayı tanıyor olmaları gerekir. Hakkında hiçbir şekilde fikir sahibi olmadığınız bir dersi geçmenizin mümkün olmadığı gibi; ince ayrıntıları ile tanınmayan borsanın da kazandırması mümkün değildir. Borsada kullanılan para çeşitleri, hisse senedi alım ve satım işlemleri, değerlemeler ve bunun yanında hisse senetleri fiyatlarındaki oynamaların nedenleri, mutlaka fikir sahibi olunması gereken konular içerisindedir.

Borsa Deneyimi Kazanmadan Olmaz


Hisse senedi alım satım işlemleri hakkında fikir sahibi olmak, kazançlı çıkmak için yeterli değildir. Hisse senetlerinin mutlaka alım satım işlemlerine katılmış olmak ve piyasasının alık olarak değişimlerine şahit olarak bu değişimlerin yönünü tahmin edebilmek gerekir. Aksi halde; yalnızca teorik bilgiler ile piyasanın kıvrımlar ile dolu hareketlerine ayak uydurmak mümkün dahi değildir. 

Hisse senetlerine dair tüm işlemleri yapmak ve bilgi edinmek için mutlaka farklı finansal kuruluşların ve borsa tabanlı hizmet veren şirketlerin demo hesaplarını belirli bir süre zarfınca kullanmanızı öneriyoruz. 

Borsada Yolunuz Olsun


Borsada işlem yapar iken mutlaka belirli bir yolunuzun olması gerekir. Bu halde; kazançlarınıza kanıp, ok daha fazla işlem yapmaya meyletmez ve asla kaybetmeye mahkum olmazsınız. Borsa içerisinde kendinize bir yol belirleyebilmek adına yapmanız gereken şey; mutlaka belirli bir alt piyasaya dahil olmak ve sürekli olarak, belirli miktarlarda işlem yapmaktır.

Mutlaka Haberiniz Olsun


Global haberlerden ve dünya ekonomisinden mutlaka haberdar olmalısınız. Aksi halde; fazlası ile düşük fiyatlı bir hisse senedi anlık bilgi eksikliği ile büyük miktarlara alabilir ve geri satamayabilirsiniz. Bu yüzden de kar yerine zararla karşılaşmak durumunda kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar