Cumartesi, Haziran 24, 2017

Borsada Aracı Kurumu Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Aracı kurumları borsa faaliyetlerinde görevlidir. Ve kurum seçimi yapılmadan borsaya giriş yapılamamaktadır. Bunun sebebi işlemlerin kurumlar vasıtasıyla yürütülmesidir. Bu nedenle yatırımlarınızı yönlendirmenizi sağlayacak kurumu seçerken dikkatli olmalısınız. Çünkü seçiminiz son derece önemlidir. İleri dönemler için doğru karar vermelisiniz. Bunun için bilmeniz gerekenler vardır. Şimdi, bu hususları ele alalım.


Borsada alım – satım yapmanızı sağlayan aracı kurumları bankalar veya özel şirketlerdir. İşlemlerinizi yürütmek için istediğinizi seçebilirsiniz. İster banka isterseniz de özel şirketler aracılığıyla borsada yatırımlarınızı yapabilirsiniz. Bunun için araştırmalarda bulunmalısınız.Bankalar mı yoksa özel şirketler mi daha iyi olanaklar sağlıyor öğrendikten sonra seçiminize karar vermelisiniz. Bu anlamda kurumların sunmuş oldukları deneme hesapları sayesinde uygulamalı olarak bilgi edinebilirsiniz. İşlemlerinizi doğru noktalardan gerçekleştirerek, birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Bunun için hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak kurumu seçmelisiniz. Bu konuda yatırım dışında sunulan eğitim faaliyetlerinin önemli olduğunu da bilmelisiniz.

Şimdi, borsa aracı kurumu tercihinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, gelin hep birlikte bakalım.

Piyasada hizmetli olan borsa kurumları, yatırımcıların işlemlerini borsanın sistemine işlemekle görevlidir. Bunun için yatırımcılara farklı imkanlar sunar. Bu imkanlar yatırımcılara kolaylık sağlar. Biliyorsunuz ki her insanın anlayış biçimi farklıdır. Bu nedenle kullandıkları fırsatlarda aynı değildir. Bu yüzden en uygun avantajları sunan kurumu seçmeniz önemlidir. Bu konuda elbette ki dikkat etmeniz gereken ilk nokta kurumun yasal olmasıdır. Çünkü yasal olmayan kurumlar nedeni ile dolandırılma ihtimaliniz vardır. Bu ihtimali engellemek için yasal kurumlar arasından seçiminizi 
yapmalısınız.

Birikimlerinizi değerlendirmeyi düşündüğünüz borsa piyasasına giriş yaparken aracı kurumu tarafından yatırım hesabı açtırırsınız.  Bu hesaplar, istenen belgelerin kuruma iletilmesi ile kısa sürede aktif hale getirilir. Genellikle nüfus cüzdanının ve ikametgah adresinin belgeleri istenir. Gerekli belgelerin iletilmesi ile kurum ile yatırımcı arasında çerçeve sözleşmesi imzalanır. Böylelikle kurum müşterisinin işlemlerinde aracı konumunda olur. Kurumlar farklı imkanlar sunduğu için bu olanakların öğrenilerek, seçim yapılması önemlidir. Çünkü istediğiniz olanağın kurum tarafından sunulmamış olması, o avantajın kullanılamamasına neden olur. Bu nedenle tercihinizi yaparken tüm kurumların deneme hesaplarını kullanmalısınız.

Deneme hesapları, borsa gerçek hesaplarının kopyasıdır. Tek farkı sanal para ile işlemlerin yürütülmesidir. Bu nedenle sanal para ile işlem yaparak hem borsa tecrübesi kazanırsınız hem de kurumun sunmuş olduğu olanakları öğrenirsiniz. Buna göre doğru seçimlerde bulunabilirsiniz. Bunun için mutlaka ama mutlaka sanal hesaplardan faydalanmalısınız. Böyle size fayda sağlayacak olan kurumu kolaylıkla seçebilirsiniz. Bu anlamda elbette ki başkalarının görüşlerinden de faydalanabilirsiniz. Ama unutmayın ki kurumu kötülemek isteyenler olabilir. Ya da o kurumun olanakları sayesinde başarılı olanlar da vardır. Burada önemli olan sunulan faaliyetlerin sizin yatırım mantığınızla örtüşüp örtüşmediğidir. Bu nedenle ince eleyip sık dokuyarak seçimde bulunmalısınız.

Sonuç olarak, aracı kurumu seçimi son derece önemlidir. Bildiğiniz üzere kuyumcularda dahi altın fiyatları farklılık göstermektedir. Bu nedenle borsa aracı kurumları denetlenmektedir. Bu sayede işlemler eşit fiyat ve eş olanaklar altında yürütülmektedir. Ama bunun için SPK tarafından yasal yetki belgesine sahip olan kurum seçiminde bulunmalısınız. Bunun için deneme hesaplarını kullanmanızı tavsiye ederim. Bu hesaplar aracılığıyla sunulan fırsatları öngörebilir, nasıl değerlendirmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Böylelikle borsada yaptığınız doğru seçim ile para kazanabilirsiniz. Maddi anlamda bütçenizi güçlendirerek, geleceğe daha umut dolu gözlerle bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar