Pazar, Haziran 04, 2017

Hisse Senedi Yatırımı

Hisse senetleri borsaların ortaya çıkmasının en önemli nedenidir. Deniz ticaretinin başlaması ile yaygınlaşan kıymetli evrak alış verişi sonrasında güvenilir bir mekana ihtiyaç duyulması ile borsalar kurulmuştur. Borsaların kurulması ile birlikte ticaretin de yaygınlaşmasına büyük bir destek sağlanmıştır.

Hisse senedi yatırımı yapmak özellikle de 2013 yılında yüksek kazanç getiren bir yatırım şekli haline gelmiştir. Altın başta olmak üzere emtialarda ve dövizlerde meydana gelen düzensiz dalgalanmalar sonrasında yatırımcılar güvenli olarak hisse senetlerine yatırım yapmayı tercih etmiştir. Hisse senetlerine olan talebin artış göstermesi ile hisse senedi fiyatları da rekor seviyelere ulaşmıştır.

Borsada hisse senedine yatırım yapmak için öncelikte bir vadesiz yatırım hesabı açtırılmalıdır. Yatırım hesabının aktif olması sonrasında yatırılan teminat sonrasında internet üzerinden hesabın açtırıldığı aracı kurum veya bankanın sayfasının yatırım hesabı sekmesinden istenen hisse senedi seçilerek yatırım işlemi başlatılabilir. Önemli olan ise; hisse senedinin ait olduğu şirketin gelecekte yükselerek değer kazanacağının öngörülmesidir. Bunun nedeni, borsalarda değer kazanan yatırım araçlarına yatırım yapılmaktadır.

Yatırım yapılacak hisse senedinin seçilmesi ile birlikte internet üzerinden şirketin ve hisse senedinin kodu, kaç hisse alınacağının girilmesi ile işlem başlatılmış olur. Alım emrinin verilmesi ise günlük veya seanslık dahi olabilir. Önemli olan kısa vadeli işlem yaparak kazanç elde edebilmek için iyi derecede bir bilgi ve tecrübe sahibi olmaktır. Daha sonra da piyasa ve şirket takibi yapılarak gerekli görülen fiyat hareketlerinde işlem sonlandırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar