Pazartesi, Aralık 18, 2017

Akıllı Yatırımcı - kitap incelemesi



Genel Bakış

Kitap iki ana alana odaklanmaktadır: Portföy Politikası ve Güvenlik Analizi.

1. Portföy Politikası

Kitabın ilk yarısının büyük kısmı olan Portföy Politikası, iki ayrı yatırımcı türü açısından bir yatırım portföyünün inşasını tartışıyor. Savunma (pasif) yatırımcı ve Girişimci (aktif) yatırımcı var.
Her iki tür de "Akıllı" olarak kabul edilir. Hayır, bu yüksek SAT skorları veya IQ anlamına gelmiyor. Bu yatırımcı sabırlı, disiplinli ve öğrenmeye istekli olduğu anlamına gelir. Bu kitabın amaçlarından biri sizi "akıllı" hale getirmektir.

2. Güvenlik Analizi

Kitabın son yarısı, şirketleri ve tahvilleri analiz etme yöntemleri hakkında konuşuyor. Graham değerli yatırımın babasıydı, bu değer temelde değer düşüklüğü olan bir şey almayı denemek demekti.Büyüme Yatırım, değerinde çok şey olacak bir şey satın almayı hedefleyen bunun tam tersidir. (Her biri, çeşitli zaman dilimleri boyunca diğerlerinden daha iyi). Değer düşük şirketleri belirleyerek Graham, yatırım getirisinin oranını kendi lehine çevirmeyi amaçlıyor.
Günümüz şirketlerini kullanan birçok festivalar ve örnekler var.Günümüzde şirketlerin çoğu bugün aynı biçimde mevcut değil ancak dersler hala geçerli. Zweig, 2002'den benzer örnekler sunmaktadır.

Bazı diğer yorumlar

Graham'ın bölümleri oldukça esoterik olarak bazen yazılır, bu nedenle kullandığı dile biraz uyum sağlanır. Eminim ki, örneğin, "vicissitudes" sözcüğü bu sene duyduğum bir kelime olmayacaktır. Ve " heteroclite " doğru. Bunları iş yerinde bir iş toplantısına bırakmak eğlenceli olabilir.
Her neyse, bu çok resmi bir yazı tarzı ve içeriğin bir kısmı bugün geçerli değil. Fiziksel paylaşım sertifikaları kimse? Zweig'in yorumu, metindeki herhangi bir eksikliği telafi etse de.
İyi haber şu ki, her Bölümdeki Yorumlara ek olarak, Graham'ın düşüncelerine ihtiyaç duyulduğunda bağlam ve açıklama getiren bol bol dipnotlar var. Kindle sürümü içinde bağlantılı oldukları için, daha fazla bilgi edinmek için metin ve dipnot arasında ileri geri gidebilirsiniz.
Kitabın 640 sayfasından bazı paketler.

Yatırımlar ve Düşünceler

Graham, Yatırım için basit bir tanımlamaya sahiptir: "Bir yatırım işlemi, kapsamlı bir analiz üzerine, emniyetin ve yeterli bir getirinin vaad edildiği bir yatırım işlemidir. Bu gereksinimleri karşılamayan operasyonlar spekülatif. "
Yatırımları satın alırken bu litmus testini aklınızda tutmanın iyi olduğunu düşünüyorum ve gerçekten yatırım yaptığınızı teyit edin.

Tahvillerde% 25 ila% 75 arasında tutun

Kesin olanı belirlemek sizin yüzdesiniz olmasına rağmen, Graham her zaman bazı bağlar bulundurmanızı önerdi; "asla daha az ve% 25 veya% 75'den fazla". Kesin tahsis, ekonomik görünümüne bağlı olarak ayarlanabilir. Tahvil ödemeleri, temettülerden ve sermaye kazançlarından daha iyi korunmaktadır.
Ortalama yatırımcı için genel olarak, 50:50 hisse senedi: tahvil portföyünü, bir varlık% 55'e ulaştığında yeniden dengelemeyi önerdi.İlginç bir şekilde, istenilen oranın belirlenmesinde yaş yaş faktörü değildi. Daha fazla risk alabilme (daha fazla hisse senedi sahibi olma) yeteneği, yaşınız değil, servetinizin bir fonksiyonudur.
Hala% 20 bond tahsisatımda kalmayı planlıyorum; Borsa değerlemeleri yükselmeye devam ederse yeni bir para birimi koymak gerekir.

Endeks Fonlarını Satın Al

Şaşırtıcı bir şekilde, yetmişli yılların başlarında bile, Graham'ın sonuçlarından birinin endekslemenin gidiş yoluyduğına karar verdim.Bu, en çok endeks fonlarının bugün tanıdığı gibi sunulmasından önceydi. Savunma amaçlı yatırımcıların genelde ortalama sonuçlardan daha iyi sonuç alma yeteneğinden kuşku duyuyoruz - ki bu da aslında kendi genel performansını yenmek anlamına geliyor. "

Sürülere dikkat et

Graham ve Zweig, kural tabanlı yatırım stratejilerinin daha popüler hale geldikçe çalışmayı bıraktığı birkaç örnek sunar. Örneğin,  Ocak Etkisi .Ayrıca, "ortalama sonuçlardan daha iyi sonuç almak için makul bir şansa sahip olmak için yatırımcı (1) doğal olarak sağlam ve umut verici olan ve (2) Wall Street'te popüler olmayan politikaları takip etmelidir" sonucuna varıyor.

Graham Hisse Kuralları

'Savunma' yatırımcısı için aşağıdaki genel kurallar tanımlanır ve tartışılır.
  1. 10 ila 30 arasında hisse senedi.
  2. Her şirketin büyük, tanınmış ve konservatif olarak finanse edilmesi gerekir.
  3. Her şirketin sürekli bir temettü ödemesine sahip olması gerekir.
  4. Önerilen fiyat sınırı, son yedi yılda ortalama kazançların 25 katı ve son on iki aylık dönemin 20 katından fazla olmamalıdır.

Ticaretin diğer tarafı

Graham tanınmış karakteri "Bay Market" ile tanıştırıyor. Her ne kadar bu cinsiyetçiyi düşünüyorum, bu yüzden günün kimliksiz dünyasında Bayan Pazar'a atıfta bulunacağım. Muhtemelen de seksisttir ama hey, deniyorum. Aslında çok çaba sarfediyorum, ancak izin almamı sağla.
Satın alıp satmayı düşündüğünüzde, anlaşmanın sonunda diğerini düşünmek iyi olur. Geçmişte bu perspektifi gerçekten düşünmemiştim ama çok mantıklı ...

DL, ucuz bir kahve tezgahında daha fazla kahve içmek için bir çizgide duruyor, web'de telefonda geziniyor.
MİSYON PİYASASI
"Hey! Seni burada gördüğüme sevindim! Bu AXP stokunu 13x kazanç için satın almak isterim. Çok şey alıyorsun! "
DL
"Huh? Hayır bence bundan fazlası. 30x olduğunda geri gel. "
Bayan Market çarpıcı bir sesle sonra aydınlanır.
MISS MARKET
"Peki ya? Şimdiye kadar gördüğüm bir kâr payı hisse senedi! Ben sadece 51x kazanç için sana satacağım. Her gün bu fiyatı görmüyorsun.Çalmak!"
DL
"Hmm ... teşekkürler, ama hayır"
MISS MARKET
Kaybınız kesildi . Her neyse, bu ay bir miktar temettü borcum var. O kahveyi senin için almamı ister misin? "

Analiz Eden Şirketler

Kitaptaki birçok vaka çalışmasından bilindiği gibi şirket bilançolarında çok daha fazla şey olduğunu açıkça görüyoruz. Bu yılki planlarımdan bir tanesi finansal tablolar hakkında daha fazla bilgi almaktır.
Graham'ın günümüzde yaygın olan "ileriye dönük P / E" konseptinde başını sarsacağı izlenimini edindim. "Hisse senedi, bugünün Kazançlarının 30 katı kadarında pahalı olabilir, ancak endişelenmeyin, kazançların yüksek olması nedeniyle bir yıl içinde yalnızca 20x Kazanç olacaktır." Gerçekten mi? Ve fiyat boyunca yol değişmeyecek mi?
P / E birden fazla kazanç elde etmek için üç yıl içinde kazancın ortalaması alınması fikrini sevdim. Graham, kâr payı artışına ilişkin sürekli bir takıntılı değildi (özellikle kâr payı politikası konusuna rağmen kitapta temettü artışı tartışılmadı) özellikle şirketlerin EPS sayısını nasıl değiştirebileceğini düşünüyordu.

Daha fazla stok kuralları

Bölüm 14'te Graham, güvenlik analizindeki bazı faktörleri alarak güncellenmiş bir stok tarayıcı sunmaktadır. Burada 'savunma yapan' yatırımcılar için yedi test öneriyor:
  1. Yeterli Boyut> 100 milyon dolar (bugünün şartlarında 2 milyar dolar).
  2. Güçlü mali durum (mevcut oran en az 2: 1)
  3. Kazanç kararlılığı (son on yılın her birinde pozitif kazançlar)
  4. Kâr payı (temettü ödemeniz gerekir)
  5. Kazanç artışı (başlangıç ​​ve bitişte üç yıllık ortalamaları kullanarak son on yılda en az üçte biri)
  6. Orta P / E oranı (son 3 yıllık ortalama kazancın 15 katından az)
  7. Orta fiyat-Kitabın oranı (<1 .5="" font="" nbsp="">Ya da P / E'yi P / B ile çarpın ve sonuçların <22 .5="" edin.="" font="" kontrol="" n="" olmad="" olup="">
Kurallar, 'girişimci' yatırımcılar için biraz daha rahat ve satın alabilecekleri varlıkları da genişletiyor.
Zweig'in önerisi, bireysel hisse senetlerini endeks fonlarıyla karıştırmaktır (tek tek şirketlerin hisse senetlerinin% 10'unu, bir endekste% 90'ını). Bireysel hisse senetleri için hedef tahsisim bu tanıma göre% 12.5, planımdan memnunum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar