Pazar, Aralık 03, 2017

İhtiyaç Fazlası Para ile Yatırım Yapılır

İlk evinizi alın. Sonra borsaya yatırım için kullandığınız paraya ihtiyacınız var mı diye bakın. Hisse senetlerinin değer yitirerek 3 hatta 5 yıl çok düşük kalabilir ve bunu kimse tahmin edemez. Yatırımlarınız için ancak yakın gelecekte yaşamınızı etkilemeyecek miktarda para ayırın.

Sonra beni borsada başarıya ulaştıracak özelliklere sahip miyim diye sorun!!!!!!!!

Sabır, özgüven, sağduyu, dayanıklılık, açık fikirlilik, bağımsızlık, sebat, alçak gönüllülük, esneklik, araştırmacı bir ruh, hataları kabul edebilme ve kolay kolay paniğe kapılmama becerisi gelir. Sıradan bir zekâ yeterlidir.
Elinizdeki bilgiler eksik ya da yanlış olsa bile isabetli kararlar verebilmelisiniz.
Yatırımcıların hemen hemen hepsi hisse senedi, altın fiyatlarını ve faiz oranlarını önceden sezebildiğine inanır. Çoğumuz bunun yanlış olduğunu er ya da geç anlarız.

Yatırımcıların tavırları ortada belirli bir neden yokken aniden değişebilir(İnşaatlar)
Çoğu yatırımcı kendini uzun vadeci olarak görür ama ilk düşüşte (ya da belli belirsiz fiyat artışında) hemen kısa vadeci oluverirler ve küçük bir karla hisselerini satarlar. İnişli-çıkışlı bu piyasada paniğe kapılmak kolaydır. Hisseler yılda %50 dalgalanırlar (50lira ise 40-60 arası). Eğer 50 ye ve 60 a aldığınız hisseler 40 a düşünce satıyorsanız hiçbir borsa kitabi size yardım edemez.

Borsanın Durumu İyi Mi? Ben Nerden Biliyim?

Borsada para kazanmak için borsanın geleceğini tahmin edebilme yeteneğine sahip olmanıza gerek yok. Önceden tahmin ettiklerini söyleyenler zaten ellerindekileri satarlarsa borsa bir ay önceden düşer, alırlarsa borsa bir ay öncesinden çıkar.

Binlerce borsacı geleceği ön görebilmek için garip şeyleri incelerler ama hunların ne zaman saldırıya geleceğini tahmin etmeye çalışan Romalı kâhinler kadar başarılı olamazlar. Gerçekten de borsa ile faiz oranları arasında ilişki vardır, ama önümüzdeki yıl ne kadar olacağını kim bilebilir?
Borsada iniş-çıkış önceden tahmin edilemezdir. 

İnsanlar kaygılanacak bir sürü şeyler bulurlar sonu kaygılarını dile getirirler, Petrol fiyatı, açık, para arzı söyle yapar, böyle olur vs.
Hisse alacağım çünkü bu yıl borsanın yükseleceği içime doğuyor diyorsanız uzak durun. Ya da bir hisse alıp onu borsanın gidişatına terk etmeyi düşünüyorsanız en yakın kumarhaneye paranızı yatırın daha iyidir.
Asıl yapılması gereken şirketlerle ilgilenmektir.

Ben yatırımcıların borsada gerçekleşen ufak tefek iniş çıkışlara kulak asmamaları gerektiğini düşünürüm. Belki inişten etkilenmiş olabilirsin, ama bu elindeki hisseleri hemen ya da ertesi gün satman gerektiği anlamına gelmez


Kaynak : Druars borsa notları paylaşımı

4 yorum:

  1. 30 defa üstüste %2 karlı işlem yapın, sonra tek bir işlemde %50 zarar ettiğinizde, 30 karlı işleme rağmen,

    "toplamda %10 zarar edersiniz"

    Borsada her seferinde haklı çıkmak toplamda size para kazandırmaz.

    Para kazanmak için en önemli kural;yaptığınız yanlışı çabuk kabul edin.

    YanıtlaSil
  2. borsada bir planınız, bir haritanız varsa nereye nasıl gideceğinizi, bilebilirsiniz.
    Doğada(borsada) olduğunuzu düşünün elinizde harita yok, yiyecek içecek malzeme planı yok,sizce sonunuz ne olur?
    temettü karpayı trade farketmez elinizde yazılı bir planınız/haritanız olmalı.

    YanıtlaSil
  3. borsada ister #temettü #hisse si olsun, ister #trade amaçlı olsun, haklı olduğunuzu kanıtlamaya çalışmak hem para kaybetmenize hem mutsuz olmanıza sebep olabilir.
    Borsada, umut etmek çok tehlikelidir, kuyunuzu çıkamayacağınız kadar derin kazabilir.

    YanıtlaSil
  4. temettü yada #trade farketmez, gerçek #yatırımcı getirinin ne olacağını bilmezken #risk in farkında olup onun ne olduğunu hesaplayabilendir.

    #borsada kontrol altında tutulabilecek tek parametre vardır. "RİSK"

    Larry HITE ın sözünü hep akılda tutmak gerekir,"Riske saygı göster."

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar