Pazar, Aralık 24, 2017

yeni başlayanlara temettü yatırımında 5 ipucu

Neden yapmalısın Çalıştığı için daha az risklidir ve karlıdır. Piyasanın kendisinin oynanmasından farklı olarak, temettü ödeyen hisse senetleri, gelecek yıllar olmasa bile servetinizi yıllarca artırabilir. Gün boyunca pazar izlemek zorunda kalmayacaksınız. Ve kendi başınıza oynayarak çok büyük bir kâr elde edebilirsiniz.
Kâr payı veren hisse senetlerinin işe yaradığına dair daha fazla kanıt mı ihtiyacınız var? 1972 yılından itibaren, hisse senetleri: İşte size bazı gerçekler yok stokları oysa temettüler yıllık% 2,6 getiri elde edilmiş ödeme yapmak temettü ödeme yılda 9.2% toplam getiri üretmekteyiz. Kâr payı üreticileri ve başlatıcılar için bu zaman aralıklarındaki ortalama yatırım getirisi% 10,1'dir.
Temettü ödeyen hisse senedi ve diğer tüm hisse senetleri büyüme arasındaki mukayese

Dolayısıyla, hazırlanın ve okunur- parmağınızı bu temettü ödeyen stok pastasına sokmak istediğinize karar vermenizden birkaç dakika uzaktasınızdır.

İpucu # 1: Bu oyun toplam kazançlarla ilgili

Yüksek verimleri unutun. Borsayı oynuyorsanız, başınızdan geçerek bu verimin tümüyle ilgili olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Toplam getiri, sermaye değerlemesi ve temettü eşittir, bu sebeple yüksek verim, tamamen anlamsızdır. Aslında, analiz en yüksek verim diliminde yer stokları aslında 2 olanların bu küçük toplam getiri elde olduğunu ortaya koymuştur nd yüksek verim quintile.
Ondan değil temettü verimi önemli değildir. Aslında, eğer sadece temettü verimi ile farklılaşan iki tamamen özdeş hisse senedine rastlarsanız, daha yüksek getirili olana gidin. Ancak bunun gerçekte yaşanma ihtimali oldukça küçüktür.
Aslında, ne olmalıdır arıyor yüksek verim ve düşük ödeme oranı ile hisse senetleri bulunmaktadır.Tarihsel olarak, toplam getiriler açısından en iyi performans göstericileridirler. Bununla birlikte, yüksek getirili, yüksek ödeme çeşitliliği stokları çok daha yaygındır. Öyleyse, neden eski kategoridekileri tercih etmelisiniz? Bunun nedeni, düşük ödeme oranlarına sahip işletmeler genellikle büyümek daha hızlıdır - burada sağlam bir büyüme oranı, nihai tahıl maddesinizdir.

İpucu # 2: Kâr payı geçmişini kontrol edin

Buradaki temel kural basit: Bir işletme uzun süre temettü ödemiyorsa, o kadar iyi olur. Niye ya? Bu, yönetim açısından bir tutarlılık meselesidir. Sadece birkaç yıl için temettü ödeyen bir şirket, onları son 5 yıldır yatırımcılara ödeyen bir şirketten daha kolay kesebilir.
Yukarıdaki ifadeyi desteklemek için araştırma var. Kâr paylarını sürekli olarak 25+ yıldan fazla artıran şirketlerin, sadece 10 ila 24 yıllık geçmişe sahip olanlardan daha az azaltma ihtimali düşüktür. Örneğin, 2013'te, önceki kategorideki şirketlerin sadece% 1.90'ı ikinci kategoride% 4.37'ye kıyasla temettülerini kesmeyi seçti. Aynı şey, önceki iki yıl için de geçerliliğini korudu: 2012'de% 3,06, 2011'de% 10,8 ve% 3,92; buna karşılık% 7,53.

İpucu 3: Sektör ne kadar sıkıcı olursa, o kadar iyi

Öngörülebilir olduğu kadar sıkıcı olmakla da ilgili değil. Tabii ki daha yeni, daha heyecan verici endüstrilerdeki hisse senetleri daha fazla dudak geçirir ve çok daha sinirli. Sosyal medya, biyoteknoloji ve 2000 yılı civarında İnternet kabarcıklarıyla ilişkili her şirket bunun kanıtıdır.
Bununla birlikte, sigorta gibi daha "sıkıcı" bir endüstrinin öngörülebilirliği avantajı vardır. Mesela sigortayı al. Prim ödüllerini alma, şamandıra yatırım yapma ve poliçe sahiplerine iddia ödeme süreci, son birkaç yüzyıl boyunca gerçekten aynı kaldı.
Aynı şey, bankacılık, yiyecek ve içecekler, ev eşyaları ve daha fazlası için de geçerlidir. Bu endüstrilerdeki şirketlerin yakında eski haline geleceğine inanmak için çok az sebep var. Kâr payı yatırımcısının bakış açısına göre, istikrar, paralarını belli bir iş alanına yerleştirmenin iyi bir fikir olup olmadığına karar vermede önemlidir.

İpucu # 4: Dost yönetimi arayın

Bu, şirket yönetimi sizi bir çırpınızdan çıkarmak için değil. Pay sahibinin samimiyeti ile ilgili, ilk işareti şirket yönetiminin hissedarları temettü ödeyecek kadar değer verdiği gerçeğidir. Ancak sadece temettü ödemelerinden daha fazlasını aramalısınız. Uzun bir temettü ödüllendirme geçmişi de çok iyi bir işarettir -ve diğerleri de vardır.
Yönetimin pay sahiplerine değer verdiği diğer olumlu bulgular şunlar:
  • Çekirdek olmayan veya düşük performans gösteren varlıkların devri ve bölünmeleri.Orada bulunan bazı CEO'lar, yaptıkları işin boyutunu yapay olarak konfirme etmek için elinden geleni yapacaklar, çünkü sorumlu oldukları işletme sayısı arttıkça, maaşları artar. Bununla birlikte, yönetimin işi hissedarlar için daha karlı hale getirmek için küçülttüğünü fark ederseniz, bu genellikle iyi bir işarettir.
  • Bazı hisse geri alımları da olumlu bir işarettir. Bir şirket, gerçeğe uygun değer veya altında işlem gören hisseleri geri satın aldığında, değer hissedarlara iade edilir. Bununla birlikte, bu değerlendirilmesi daha zorlayıcı bir boyut olabilir, çünkü bir piyasa değerinin altında veya altında işlem görüp görmediğini anlamanın bazen zordur. Hisse senedi aşırı değerlendiğinde geri alımlar gerçekleşirse, hisse değeri temettülerde bu ekstra nakit alması nedeniyle pay sahipleri için gerçekte harap olur.

İpucu # 5: Sabır, çekirge

Değerli yatırımlarda ve günlük ticarette, tüm bunlar çaba için ne kadar zaman ayırdıklarınızla ilgilidir.Aynı hisse senedi satın aldığınız ve daha sonra uzunca bir süre beklettiğiniz temettü artırma yatırımları için de geçerli değildir. Bu oyunda en iyi varlık sabrıdır. Büyük olasılıkla hisse senedi değerlerinin bozulmasıyla, düşüş eğilimi göstermeniz gerekecek. Temettülerinizin zor zamanlarda bile ödeyeceğine inancınızı vermelisiniz.
Sabır, aslında, temettü büyümesi yatırımında en değerli erdemdir. Yıllık yüzde 10'luk bir toplam getiri olan bir işletme, her on yılda servetinizi iki katına çıkaracaktır. Büyümelerinin sağlam ve sağlam kalması koşuluyla, varlıklarınızı her üç ayda bir yüzyıla kadar 10 kat arttıracaksınız. Sabrınız güçlü takımınız değilse veya hızlı tempolu bir pazarda alış ve satmayı tercih ediyorsanız, belki de temettü gelişiminden ziyade başka bir şeye yatırım yapmayı düşünmelisiniz.

3 yorum:

  1. temettü yatırımı yapanlar niye ekran başındasınız.?
    Siz hiç zeytin yetiştiricilerinin hergün her saat zeytin ağacının başında beklediklerini gördünüz mü?
    temettü yatırımcılığı kolay görünsede, zordur, hemde çok zor.
    Allah yardımcı(m)nız olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yenilik yapmak için bazen "bilmiyor olmak" bir avantajdır.Deneyimsiz olmak yaratıcı ve cesur çözümlerin potansiyelini de kendi içinde taşır. Yeni çözüm yolları, deneyimlerimize dört elle sarıldığımızda değil, bildiklerimizi unutup yeniden öğrenmeye hazır olduğumuzda ortaya çıkar.

    İnsan zihni belli bir kalıba göre koşullandığında yaratıcılığı körleşir. (okullarda yapılan belli bir kalıba göre koşullandırmadır )

    Biliyorum dediğiniz anda zihin çalışmayı durdurur.

    Karşımıza çıkan her sorunu mevcut bilgilerimizin ışığında görmek, bunları "bildiğimiz gibi" çözmeye çalışmak bize yeni yolların kapılarını kapalı tutar. Bildiklerimiz ne kadar fazlaysa “ön yargılarımız” da ister istemez o kadar fazla olur.

    "Eğer zihniniz boşsa, bu her zaman her şeye açık demektir. Her şeye açıktır.Yeni başlayanların zihninde sayısız olasılık bulunurken bir uzmanın zihninde çok az olasılık vardır."

    YanıtlaSil
  3. Son 10 yılda 7 - 8 defa temettü ödemiş olmasına dikkat edilmeli.

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar