Pazar, Ocak 29, 2017

Altına Uzun Vadeli Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?



2016 senesinde altın fiyatları dalgalanmalar yaşasa da uzun vadeli düşünecek olduğumuzda yatırımcısına kazandırdığını söyleyebiliriz. 2017'da altına yatırım yapmak mantıklı mı? Uzun solukta altın kazanmıştırrır mı? Güncel altın fiyatları ne kadar? Gram altın mı çeyrek altın mı almak mantıklı? İşte detaylar.

Özellikle de ülkemizde ufak yatırımcıların her daim gözdesi olmayı başaran altın aslına bakarsak tüm dünyada en güvenli yatırım çalgıları içinde her vakit yer almayı başarmıştır. Son yıllarda altın fiyatları   hızlı bir şekilde ilerlese de yinede uzunvadede altın yatırımcısını zarara uğratmayan ender yatırım araçlarından biridir. Peki, altına yatırım yapılır mı?






Altın yatırımı uzun vadeli yapılıyorsa ve altına yatırımyaparken dikkat edilmesi gereken hususlara uyuluyorsa kesinlikle altınyatırım yapılmalıdır. Çünkü uzun solukta altın asla yatırımcısını üzmeyeceği gibi gerçege bakarsak son derece karlı bir yatırım aracı olarak kabul edilmektedir. Ancak asla kısavadede tekrar ihtiyaç duyabileceğiniz birpara ile asla altın yatırımı yapılmamalıdır. Bunun nedeni altın alış satış fiyatları arasında yaşanan dalgalanmalar ve (makas) fiyat farkı uygulanmasıdır.
Altın kısasürede yükselerek zamanla bu farkı kapatarak artıya geçebilecek kapasiteye sahiptir ancak bunun için her vakit biraz zamana ihtiyaç duyar. Aldığınız altını kısa sürede bozduracaksanız bu fark sebebi ile zarara uğramanız kaçınılmazdır. Gene asla takı altını olarak ta malum ziynet altına yatırım yapılmamalıdır.  Bu altınlarda işçilik farkı ödendiği için ferdin kar etmesi son derece zor olsa gerek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar