Pazar, Ocak 01, 2017

Sicil Affı Uygulayan ve Kredi Veren Bankalar Hangileri 2017

2017 yılı kredi sicil affıyla birlikte, tüketicilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de; hangi bankaların kredi sicil affı uygulayabileceğidir. Birçok vatandaş kredi sicil affından 2017 yılında faydalanarak, bankalardan kredi çekmek, borçlarını ödemek ya da yeni bir iş kurmak istemektedir. Bundan ötürü de; birçok T.C vatandaşı, hangi bankaların kredi sicil affı uygulayacağını merak etmektedir. Bu yazımızda 2017 yılında hangi bankaların kredi sicil affı uygulayacağına açıklık getirmeye çalışacağız. Peki hangi bankalar kredi sicil affı uygulayacak?

Bilindiği üzere, merkez bankası, yasa yürürlüğe girdikten 6 ay içinde borçlarını ödeyen ya da 6 ay içinde borçlarını yapılandırarak ödeyenleri, kendi kara listesinden silecek.

Fakat; bu demek değildir ki, bütün bankalar kredi sicil affı uygulayacak. Bankaların, kredi sicil affı uygulayıp uygulamaması ya da adınızı kendi veritabanından silip silmemesi, onlara kalmış bir şeydir. Bu afla birlikte birçok banka kara listeden çıkmanıza olanak sağlarken, birçok banka da; adınızı kara listeden silmeyecektir. Bu bankaların kendi özel veritabanı olduğu için; merkez bankası siliyor diye, onlar da silmek zorunda değildir.

Bundan ötürü; devletin uygulamış olduğu bu afla birlikte, yine devletin üç bankasının kredi sicil affından faydalanmanıza olanak sağlayacağını düşünmekteyiz. Sonuçta; devlet bankaları olduğu için; devlet tarafından yaptırım uygulanması daha kolay olacaktır. Yine de; bu bankaların da henüz bir kesinliği bulunmamaktadır. En kısa sürede, hangi bankalar aracılığıyla kredi sicil affından yararlanabileceğiniz kesinleşecek ve biz de bu içeriğimizi güncelleyeceğiz. Şimdilik bu bankalardan yararlanabileceğinizi düşünmekteyiz;

Ziraat Bankası
Halk Bankası
Vakıfbank

Bu üç bankanın kredi sicil affından yararlanmanıza olanak sağlayacağını düşünmekteyiz. Lakin; tekrar altını çizerek söylüyoruz ki, şu an için kesinleşmemiştir.

Etiketler: sicil affı uygulayan bankalar, kredi sicil affı uygulayan bankalar, sicil affına kredi veren bankalar, sicil affı ile kredi, sicil affından sonra kredi, sicil affıyla kredi veren bankalar, sicil affına kredi veren bankalar hangileri, hangi bankalar sicil affı uyguluyor, hangi bankalar sicil affı uygulayacak, hangi bankalar sicil affından sonra kredi verecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar