Pazar, Ocak 08, 2017

Ölen Kişinin Borcuna Ne Olur?

Kredi çektikten sonra ölen kişinin kredi borcu ne olacak sorusu merak edilen bir konudur. Bu durumla karşılaşan birçok kişi olabilir. “Bu borç silinir mi ya da bir yakınının üzerine mi geçer” gibi sorular herkesin kafasını karıştırmaktadır.
Bu konuda hayat sigortasının büyük rolü bulunuyor. Kredi çekip vefat eden biri ölmeden önce kredi sürecinde hayat sigortası yaptırdıysa durum farklılık gösterecektir.

Ölen Kişinin Kredi Borcunu Kim Öder?


Hayat sigortasını birçok kişi gereksiz görse de bazı durumlarda oldukça işe yaramaktadır. Özellikle kredi çekmiş ve ölmüş biri için bu sigorta büyük önem taşıyor. Çünkü hayat sigortası bulunan biri öldükten sonra kredi borcu bu sigorta tarafından karşılanır. Ama eğer böyle bir sigorta bulunmuyorsa işler değişecektir. O zaman tüm kredi borcu ölen kişinin mirasçısı sayılabilecek kişilere aktarılır. Ayrıca kredi kartı borçlarında da aynı sistem geçerlidir. Sigorta varsa şirket tarafından, yoksa yakınları tarafından bu borç ödenir. Ancak ölen kişinin yakınları borçları ödemek istemediklerinde mirası reddederek bu durumdan kurtulabilirler.

Etiketler:ölen kişinin kredi borcu ne olur,ölen kişinin borcuna ne olur,ölen kişinin kredi borcu nasıl ödenir,ölen kişinin kredi borcunu kim öder,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar