Cumartesi, Ocak 28, 2017

Vakıfbank 100.000 TL 120 Ay Vadeli Konut Kredisi


sarı panjur


Devlet bankalarımızdan  olan Vakıfbank; Sarı Panjur Konut kredisi kampanyası ile uygun faiz oranları ve geri ödemelerle ev sahibi olmak isteyenlere finansman desteği sağlamaktadır. Faiz oranları % 0,80 ‘lerden başlarken; azalan ödeme, ara ödemeli, sabit ödemeli, vs. gibi ev sahibi olmak istiyorum diyenlere birçok alternatif ödeme şekli sunulmaktadır.

Konut kredisi araştırması yapan okurlarımız için bu yazımızda sizlere Vakıfbank 100 bin TL 120 ay vadeli konut kredisi üzerine detaylı bilgi verecek; masraflar, aylık taksitler, sigorta durumları hakkında ayrıntıları aktarmaya çalışacağız.

Sarı Panjur ile 120 Ay Vadeli Ev Sahibi Olun

Vakıfbank faiz oranlarının % 0,80 ‘lerden başladığını söylemiştik. 120 ay vadeli yani 10 yıl vadeli kredilerde ise faiz oranı biraz daha yükseliyor. 10 yıllık vadede belirlenen faiz oranı ise % 0,92 olarak karşımıza çıkıyor. Toplam maliyeti hesapladığımızda % 13,97 olduğunu görüyoruz. Şimdi kredinin ayrıntılarına biraz da rakamlar üzerinden devam edelim.

Vakıfbank 120 Ay Vadeli 100 Bin TL Konut Kredisi
Konut Kredisi Faiz Oranı : % 0,92

Aylık Taksitler : 1.379 TL

Faiz Ödemesi ( Toplam ) : 65.572 TL

Geri Ödenecek Toplam Tutar : 166.872 TL

Vakıfbank Konut Kredisi Masraf Kalemleri
Diğer tüm bankalarda olduğu üzere Vakıfbank ‘tan da konut kredisi çektiğinizde ortaya bazı masraflar çıkıyor. Bu masraflar; kredi tahsis ücreti, eksper ücreti ve sigorta masrafları oluyor. Hemen bu masrafları da paylaşalım.

Kredi Tahsis Bedeli : 500 TL ( kredi tutarına göre değişmekte olup, binde 5 oranında alınmaktadır )

İpotek Kurma Ücreti: Vakıfbank tarafından bu ücret alınmamaktadır.

Eksper Masrafı : 800 TL ( konut büyüklüğü ve yerine göre değişebilir )

Toplam Ödenecek Masraf : 1.300 TL

Kredi Başvurusu İçin Bankaya İbraz Edilecek Belgeler
Kimlik ( nüfus cüzdanı veya ehliyet ), kredi başvuru formu, gelir belgesi, maaş ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmadığına dair kurumdan yazı alınacak, ikamet belgesi ( en son tarihli herhangi bir fatura da kabul edilmektedir ) konut kredisi başvurusu sırasında sizden istenmektedir. Bu belgelere ilaveten, gerekli görüldüğünde vakıfbank tarafından ek belgeler isteyebilir. Kefil isteniyorsa, bu belgelerin bütün aynısından kefil yada kefillein de hazırlaması gerekmektedir.

Diğer Bilinmesi Gerekenler
Vakıfbank konut kredisinde finansman oranı % 80 olarak verilmektedir. Bu % 80 ‘lik oranda eksper ücreti baz alınmaktadır. Kefil talep edilmemekle birlikte, gerekli görülmesi halinde banka kefil isteyebilir. Sigortalamak açısından : DASK( Doğal Afet Sigortası ) ile konutpaket sigortası yaptırmak gerekiyor. Satın alınan konut üzerine hipotek  (rehin koyuluyor) ve borç bitene kadar konut satışı mümkün olmuyor.

Konut Kredisi Başvuru

Vakıfbank Sarı Panjurlu EvKonut kredisii başvurusunda bulunmak isteyenler ister herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek müracaatta bulunabilir, yada :  https://www.saripanjur.com.tr/HemenBasvur.aspx linki üzerinden ön başvuru yapabilirler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar