Pazar, Ocak 29, 2017

Borsa Hakkında 9 Tavsiye



Borsa oyun yeri mi yatırım yeri mi?
Uzun solukta ne yapsak?
Borsada nasıl para kazanılır?
Bu ve benzeri sorulara cevaplar veren altın öğütlerimiz var.




1-) uzun vadede borsa oynamaya geldim diyorsanız derhal kağıtlarınızı satıp kurtulun. Çünkü uzun vadede borsa oynanmaz, uzun vadede bir tek borsa yatırımı yapılır.

2-) Uzun vade yatırımcısı olduğunuza karar verdiyseniz asla borç para, kredi yada orta vadede ödemeniz gereken para ile yatırım yapmayın. Sebebi sizin ödeme tarihleriniz geldiğinde her seferinde borsa düşmüş olacaktır. Uzun vade yatırımı bana bakılırsa tutum yaptığınız paralar ile olmalıdır.

3-) Uzun vade yatırımı yapacaksanız minimumından temel analizi az da olsa bilmeniz gereklidir, öyle ki şirketler çeyrek bilançoları açıklamış olduğunda faaliyet karları, yönetim giderleri, yurtiçi-yurtdışı satışları yorumlayabilmelisiniz.

4-) Uzun vade yatırımcısı borsadaki herkesten daha az akıllı bulunduğunu kabul etmelidir. Böylelikle karar verme yetenegi artar ve daha mantıklı düşünebilir. Kibir ve özgüven kavramını söküp attığımız için daha sağlıklı düşünür ve uygulama yapabiliriz.

5-) Paraya değer veren biri asla uzun vade yatırımcısı olamaz, öyleki düşüşlerde para kaybettikçe maliyet düşüremezsiniz ve mutsuz olursunuz. O mutsuzlukla devamlı en dipten almak istersiniz. Ve büyük yatırımcılar sizden daha akıllı oldukları için sizin düşünüp  belirlediğiniz dip fiyatları asla göremezsiniz. Mutsuz olup para kazanayım derken sağlığından olabilirsiniz, hiçbir yatırım sağlığımızdan önemli değildir. Enbüyük yatırım unutmamalıyız ki sağlığımızdır.

6-) Para kazanırken size tavsiye ve öneri verenlere ödeme yapmadığınız için, kaybederken de sitemde bulunamazsınız bunu asla ihmal etmeyin! Öyle ki kazananda sizsiniz, kaybedende bu nedenle kimseden tavsiye istemeyin, böylelikle kimseyi de zor duruma düşürmemiş olursunuz.

7-) Unutmamanız ihtiyaç duyulan ön önemli husus borsa her süre yükselmeyeceği benzer biçimde her vakit düşmeyecektir de. Doğru hisse senedindeyseniz her fiyattan alım yaparak para kazanabilirsiniz.

8-) uzun vadede kademeli alım candır. 28 liradan ucuz bulup almış olduğunız bir hisse, 18 liraya düştüğünde daha ucuzdur. Bunu asla ihmal etmeyin. Bu yüzden ağlayıp, başkalarını suçlayacağınıza maliyetinizi düşürmeye çalışın.

9-) Kademeli alım yapanlar için bir hisse senedinin fiyatı yoktur. Her kademeden alım yapılabilir. Ama toplu para ile alım yapmayı düşünenler ve yapanlar daha uygun fiyatları kollamalıdır, bu psikolojik açıdan avantaj sağlar. Vadenizi iyi belirlemeli ve kendinize ilişkin bir sistem geliştirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar