Cumartesi, Ocak 21, 2017

Neden Hisse Senedi Alinir?

Hisse senetlerini takip eden oldukça büyük bir yatırımcı kitlesi olduğunu herkes biliyordur , Borsada düşüp yükselen fiyatları izleyen, piyasa hareketlerini yorumlayan bu kişilerin, neden hisse senedi alıp sattıklarını da biliyor musunuz? Elbet yatırım yaparak para kazanmak için! Hisse senedi alıp satmak, iyi bir yatırım yöntemidir. Ek olarak yatırım dendiği vakit akla ilk gelen yöntemlerden olduğunu da bilmelisiniz. Minimum dövizler kadar ilgi gören hisse senetleri, doğru bir yol seyredildiği zaman yatırımcısına iyi bir gelir getirmektedir.



http://uzunvade.blogspot.com.tr


“İnsanlar neden hisse senedi alıyorlar? Neden altın değil de hisse senedi?” şeklinde sorular aklınıza gelebilir. Hisse senetleri, kazançlı yatırım çalgılarıdır ve çok bayağı bir yatırım mantığına sahiptir. Ayrıca günümüzde sıradan bir halde alınıp satılabilmektedir. Hisse senetlerinin özelliklerine göz atıldığı zaman, her yatırımcı grubuna da uygun olabilecek çeşide haiz olduklarını da görebilirsiniz. Doğrusu altın gibi tek bir özellikte değildir. Hisse senetlerinin hem güvenli işlem yapabileceğiniz türleri bununla beraber kısa vadede yüksek kazanç getiren spekülatif türleri bulunmaktadır. Bu çeşitlilik nedeniyle de birçok fert birikimlerini hisse senetleriyle değerlendirmek istemektedir.

Hisse Senetlerinin Alım – Satım Mantığı Nedir?

Hisse senedi alıp satmanın oldukça rahat bir mantığı vardır; fakat doğru seviyelerden işlem gerçekleştirmek belli bir emek istemektedir. Aynı zamanda bir hisse senedinin iyi mi alınıp satıldığını bilmiyorsanız işe, data edinerek başlamalıdır.. Borsada mı, yada forex gibi gelişmiş ve hizli bir piyasada mı işlem yapacağınıza karar vermeli, ardından yatırım nasıl yapılır öğrenmelisiniz. Hisse senedi piyasasını bir tüm olarak ele almalısınız. Yalnızca elde edeceğiniz kazanca önem vermemeli ve ülke ekonomisinde sektörel gelişmelere, şirket performansından hisse senetlerinin geçmiş hareketlerine kadar birçok durumu araştırdıktan sonra yatırım yapmalısınız.
Birikimlerinizi hisse senetleriyle değerlendirerek para kazanmak istiyorsanız öncelikle bu işi iyi mi yapacağınızı öğrenmelisiniz. Bunun için de birazcık araştırma oluşturmaya ihtiyacınız vardır. Hisse senetlerinin nereden alınıp satıldığını ve yatırımcı olmak için neler yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Yapılacak işlerin neler olduğunu araştırmalı, yatırımcıların hangi mevzulara odaklandıklarını bilmelisiniz. Aslına bakacak olursak hisse senedi yatırımında en büyük adımı, daha işlemlere başlamadan önce atmamız gerekiyor. Eğer bu mevzuda doğru adımlar atarsanız işlemlere başladığınız da daha basit bir yatırım süreci geçirebilirsiniz.

Bir hisse senedi işleminin mantığı kısaca; fiyatlar düşükken alım yapmak , yükseldiğinde satmaktır. Bu şekilde alım&satım fiyat farkı sayesinde bir kar elde edilmiş olacaktır. Bu kar, kazanç hanenize yazılır ve birikimlerinizle yaptığınız işlemden para kazanmış olursunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar