Salı, Nisan 18, 2017

Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?



Borç Kapatma Kredisi Nedir?
Türkiye şartlarında yurttaşlar yaşam standartlarının daha yüksek olabilmesi için bankalar tarafından biroldukça kredi çekiyorlar. Bankalar tarafınca tüketicilere biroldukça hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetler kredi kartları kimi vakit da cazip faiz oranları ile tüketicilere sunulan kredilerdir. Sadece birçok tüketici çeşitli bankalardan farklı farklı krediler çektikleri için ödeme yaparken birazcık zorlanabiliyorlar. Bunun sebebi ise farklı bankaların krediler için farklı faiz oranları uyguluyor olmasıdır. Geri ödemesi gecikmiş ve katlanan borçların ödenemiyor olması tüketicilerin adım atarını yasal yollardan dolayı birazcık olsun derde sokuyor.
Ancak bankalar tarafınca tüketicilere sunulan bir yenilik olarak bakılan borç kapatma kredileri, biraz olsun müşterilerine rahat bir nefes aldırıyor. Bu kredinin amacı farklı farklı bankalardan almış olduğunuz kredileri tek bir bankada daha düşük faiz oranları ve ödeyebileceğiniz taksit tutarları ile toplamaktır. Çok cazip bir fikir olarak tüketicilerin son dönemlerdeki son yöntemi olarak adlandırılır. Bilimsel nitelikli bir tabir ile ifade edecek olursak kredi kartı ve ya kredi borcunun transferi olarak belirlenen borç kapatma kredisi, borçlarınızın tümünün EFT ve ya havale kanalıyla üzerine faizler eklenerek tek bir banka üzerinden ödenmesine denir.
Her bankanın tüketiciler için bütçelerine oranla belirlemiş oldukları faiz oranları ve vade seçenekleri olmasıyla beraber, en düşük faiz aylık olarak %1,15’ten işlem görür. Borç kapatma kredisi çekecek olan ihtiyaç sahibi tüketicilerin çalışmış oldukları ile bankalar ile anlaşmaları gerekmektedir. Bir tek tüketici bankayla antak kalma yoluna girmediği benzer biçimde bankalar kendi aralarında da çıkarları için uzlaşmaları gerekmektedir. Bankaların bu uygulamayı tercih etmelerinin en büyük sebebi ise borcu eğitim edebilmek ve yasal takip süreciyle vakit kaybetmek istememelerindendir.

Borç Kapatma Kredisi nasıl Alınır?
Çoğu banka, borcu olan alacaklıdan borçlarını tek banka altında toplamasına olanak sağlamaktadır. Bununla birlikte bankalar tüketicilere kolaylıklar sağlayıp bununla beraber borç kapatma kredisi için bir takım bazı şartlara dayandırmaktadır. Borçlarını diğer bir bankaya transfer etmek isteyen kişinin kredi ve ya kredi kartları benzer biçimde banka ürünlerini; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve ya kredi kartı olmalıdır. Lüzumlu evrakları tüketici bankaya ulaştırdıktan sonrasında en uygun ödeme seçenekleri ile tüketici borçlarını tek bir bankaya ödeme yoluna girer.

1 yorum:

  1. genellikle çekilen kredi faizi fazla iken , faiz oranları düşünce veya eline nakit geçince yapılandırma işlemi de denebilir

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar