Cuma, Nisan 14, 2017

İhtiyaç Kredisi Masrafları Nelerdir?



İhtiyaç Kredisi masrafları
Ülkemizin ekonomik bunalımında dolayı uzun bir süredir her türlü gelire sahip olan tüketiciler en küçük bir gereksinimlarında bile kredi kullanır hale geldiler. Kredi almadan önce öncelikle faiz oranlarına bakan tüketiciler, gereksinimlarını karşılamak için aldıkları kredinin eline geçen miktarına baktıkları süre karşısında miktarın azaldığını görüyorlar. Bu azalmanın sebebi ise her kredi ürünün özel olarak belirlendiği kredi harcamalarından oluşuyor.
Günümüzde maksimum kullanılan banka ürünü kuşkusuz ki ihtiyaç kredisidir. Bankalardan ihtiyaç kredisi almış olduğunız zaman bilincinde olmadan birtakım gizli saklı masrafları da karşılamış oluyorsunuz. Derhal hemen her kredi tipinde yer alan ve ihtiyaç kredisi harcamaları nedir sorusuna cevap vermek gerekirse; dosya harcamaı, kredi tahsis ve evrak araştırma ücreti bunlardan yalnız birkaçıdır. Sadece bankalar müşterilerine daha çok kolaylık sağlayabilmek ve rekabet koşulları nedeniyle bu harcamaların hepsini kredi çekenlerden almak yerine sadece bir ya da iki tanesinden harcama ücreti almayı tercih ediyorlar.

Dosya masraflarının Krediler Üzerindeki etkisi
Kuşkusuz dosya harcamalarının krediler üzerindeki tesiri tartışılmaz bir tek tüketiciyi etkiliyor. Bu etkinin tüketiciyi en az şekilde etkilemesini tüketici tarafından belirlenen iki nokta belirliyor. Tüketiciler bankalardan alacakları kredi öncesinde faiz oranlarını incelemesinin arkasından kesinlikle yıllık maliyet oranları olarak adlandırılan oranları da incelemelilerdir. Bunun sebebi senelik maliyet oranları olarak adlandırılan bu harcamaların tümü çekeceğiniz kredinin faiz oranlarını direkt olarak etkilemesinden dolayıdır. Bunu bir örnek vererek açıklayacak olursak eğer, çekmek arzu ettiğiniz kredinin faiz oranı 1,09 iken üzerine belirttiğimiz harcamalarda eklendiği zaman oran birden 1,19 ile 1,26’ya kadar seyredebiliyor.

Bahsini geçirdiğimiz bu yıllık maliyet oranları, tüketiciler kredi çekmeden öncede görebilirler. Tüketicilerin şikâyetleri üzerine Tüketici Hakları ve Bankacılık Düzeleme Denetleme Kurulu’nun ortak olarak bu senelik maliyet oranlarının kredi çekmek isteyen tüketicilerden gizlendiği düşüncesiyle ortada bir aldatmaca olduğu düşüncesi ile durağan bir karara varıldı. Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar gereğince bankaların resmi internet siteleri üzerinden senelik maliyet oranlarını kolaylıkla görebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Salom, siz har doim hukumat va xususiy sektorda qarz olishni davom ettira olmaysiz va rad etildingiz.
    Siz o'zingizning xo'jayiningiz bo'lishi mumkin, o'z bitko'zni qazib olishni boshlashingiz va juda boy bo'lishingiz mumkin (bitcoin $ 3,600.00ga teng) 5 dan ortiq bitko'p borligini tasavvur qiling $ 3,600 * 5 $ 18,000.00USD tengdir.
    pulingizni sarmoya qilishga yordam bera olamiz va har 2 haftada 30% daromad olishingiz mumkin.
    kredit olish uchun boshlang'ich va eng kamida 30 AQSh dollari miqdorida investitsiya qilishingiz mumkin.
    batafsil ma'lumot uchun bugun biz bilan bog'laning.
    email: bitcoininvestmentsbenefit@gmail.com

    https://www.facebook.com/Bitcoin-investments-30-benefits-606836473094002/?modal=admin_todo_tour

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar