Cumartesi, Nisan 15, 2017

İhtiyaç Kredisi mi Çekmeliyim, Nakit Avans mı?



İhtiyaç Kredisi mi, Nakit avans mı?
Bankalar tarafınca her geçen gün rekabet arttığı için müşterilerine kolaylık sağlamak adına kişilerin gereksinimlarına karşılık olarak nakit ön ödeme, ihtiyaç kredisi benzer biçimde biroldukça imkân sunuluyor. Bu yüzden müşteriler ihtiyaçlarını karşılamak için kimi vakit kredi kullanırken kimi süre da nakit avans kullanabiliyor. Fakat ihtiyaç sahipleri bu ürünleri kullanmadan önce çok sık duyduğumuz ihtiyaç kredisi mi, nakit ön ödeme mı ikilemine düşüyorlar. Bizimde sık sık duyduğumuz bu sual karşısında okurlarımıza daha net bir informasyon verebilmek için bu yazımızda sorunuza cevap vereceğiz. İhtiyaç kredisi faiz oranları göz önünde bulundurulduğu vakit nakit avansın faiz oranlarına kıyasla daha düşük benzer biçimde gaslıküyor. Fakat bankalar bazı zamanlarda uyguladıkları kampanyalar yardımıyla nakit avansın daha cazip ve daha uygun olduğu da söylenebilir.
Uzun vadeli bir ihtiyaç kredisi kullanacaksanız eğer pek doğal olarak nakit avansa oranla ihtiyaç kredisinin faiz oranları ve vade olanağı daha çoktur. Uzun vadelerde ihtiyaç kredisi daha avantajlı hale geldiği gözle görülür bir şekilde anlaşılabiliyor. Bankalardan alacağınız ürün ve hizmetin bir tek faiz oranlarına bakılarak o ürünün uygun bulunduğunu düşünemeyiz bunun yanında dosya masrafı, sigorta ücreti gibi ek durumlarda olduğundan genel tabloya bakılmalıdır.

İhtiyaç kredisi mi, nakit ön ödeme mı sorusuna karşılık yazdığımız bu yazıyı toparlayacak olursak eğer iki ürününde uygun olduğu zamanlar vardır. Uzun vadeli ve yüksek miktarda bir ihtiyaç kredisi çekecekseniz eğer nakit avansa oranla bu doğal olarak ki de daha mantıklı bir seçimdir. Ancak kısa vadede düşük oranda bir nakit ön ödeme kullanacaksanız eğer ihtiyaç kredisine oranla bunun masrafları ve ek koşulları olmadığı için daha avantajlı çıkacaksınız. Nakit avans bir öteki artı durumu da dosya masrafı benzer biçimde ek koşulları olmadığı için bankaların web şubelerinden ve ya sms ile bile çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Masraf ve zahmet çekmeyeceğiniz için nakit ön ödeme düşük miktarlarda ve birkaç haftalık kısa vadeli yakın zamanda geri ödenebilecek bir miktar olduğu için kesinlikle ihtiyaç kredisine gore nakit ön ödeme daha mantıklı bir seçimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar