Pazar, Nisan 02, 2017

Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi



Evlilik Kredisi Nedir 
Devlet destekli evlilik kredisi 2017 itibari ile müracaat şartları, evlilik kredisi veren bankalar, evlilik kredisini hangi bankalar veriyor benzer biçimde sorularınız için yazımızı mutlaka okumalısınız.
Her Türk gencinin tatması ihtiyaç duyulan olaylardan kabul edilen bir yuva kurmak, devletin sağladığı yaşam standartlarını daha yaşanılabilir hale getirmek için devlet ve bankalar iş birliği ile birçok yenilik vardır. Aile ve sosyal-Politikalar Bakanlığının-başlatmış olduğu çalışma sayesinde evlenecek olan genç çiftlerimize imkânlar sağlanmıştır. Bakanlığın İlk olarak ortaya attığı bir çalışma olan devlet destekli evlilik kredisi fikri evlenmek isteyen genç çiftlerimize faizsiz evlilik kredisi olanakı sunmaktadır.

Evlilik Kredisi Şartları 
Aile ve toplumsal Politikalar Bakanlığı tarafınca meydana getirilen çalışmalar sonucunda evlenmek isteyen genç çiftlerimize devlet yardımı ile evlilik kredisi verilmektedir. Evlilik kredisini ancak her çift alamadığı şeklinde bakanlık tarafınca belirlenen şartlar yerine getirilmiş olduğu takdirde devlet destekli evlilik kredisinden yararlanılabileceği duyuruldu. Evlenecek olan çiftlerin mutlaka genç olması ilk dikkat edilmesi gereken husustur. Yaş aralığı olarak 18 ile 24 yaş arası belirlenen aralığa uygun olanlar ilk maddeyi geçmiştirler. Türk Ceza Kanunu tarafınca ağır kabahatlardan herhangi birinden dolayı ceza almamış olması dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir diğer husustur.

Bu kriterleri yerine getiren genç çiftlerimiz bay hanımefendi her Türk vatandaşı devletin sağlamış olduğu devlet destekli faizsiz evlilik kredisinden yararlanabilmektedir. Bakanlık tarafından belirlenen-şartları yerine-getiren çiftlerimiz 1 yıl geri ödemeksizin devlet destekli evlilik kredisinden faydalanabilmektedir. Kamu bankaları aracılığı ile 10.000 TL evlilik kredisi devletimiz tarafından sunulacaktır. Almış olduğunu kredinin geri ödemesini toplam da 4 yıl içinde yapmış olmanız gerekmektedir. Kamu bankaları, bakanlık ve devlet tarafından belirlenen bu hususa bir de bebek şartı eklenmiştir. Evlendikten sonra ilk yıl çocuk sahibi olmanız takdirde ödemeniz ihtiyaç duyulan kredi 1 yıl daha uzatılacaktır. Üniversite mezunu olan gençlerimiz için bu krediden yararlanabilme yaşı 26’ya kadar uzatılmıştır. Evlenecek olan genç vatandaşlarımızın herhangi bir yetimhane ve ya devlet yurtlarında kaldıklarını yazılı beyan ettirebilirlerse eğer kredinin geri ödenmesi en az 2 yıl geri ödemesi uzatılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar