Cuma, Ekim 06, 2017

Engelli Maaşı Nasıl Alınabilir?

Zor durumdaki engelli vatandaşlar için ve onların yakınlarına 3 aylık maaş bağlanmaktadır. Birçok engelli ve yakını bu maaş durumdan habersiz olduğu için geçinmekte zorlanabiliyorlar. Engelli maaşı almak için neler gerekiyor ve hangi şartlara uyulması zorunlu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Engelli Maaşı Nasıl Alınır?

Maaşı alabilmek için kişinin engelli raporunun olması ve bu rapordaki oranın %40 ve üzeri seviyede olması şarttır. Bu oranın altındaki tüm engelli vatandaşlar engelli maaşını alamazlar. Ayrıca engelli kişinin evdeki gelir miktarının muhtaçlık sınırını geçmemesi de önemli şartlardan biridir.

Engelli aylığı için ikametgahın kayıtlı olduğu vakfa başvuru yapılmalıdır. Başvurular şahsın kendisi tarafından veya temsilcilerin mahkemeden aldıkları karar belgesiyle, vekil aracılığı ile yapılacaksa vekaletname belgesiyle başvuruda bulunabilinir. Başvuru sonuçları en fazla 2 seneyi bulabiliyordu. Artık bu süre 1 – 3 ay arasında değişiyor. Engelli maaşının miktarı ise engelli oranına göre farklılık gösteriyor. %40 ile %69 arasında 1021,93 TL, %70 ve üzeri 1532,89 TL ve 18 yaşının altındaki engelli yakınına ise 1021,93 TL şeklinde 3 ay süreyle ödeme yapılıyor.

Etiketler:engelli maaşı nasıl alınır,engelli maaşını kimler alabilir,engelli maaşı nasıl alınabilir,kimler engelli maaşı alabilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar