Pazartesi, Ekim 09, 2017

WARREN BUFFETT IN 10 ÖNERİSİ




1. Birinci kural: Asla para kaybetme. İkinci kural: Birinci kuralı unutma.

2. Şahane bir şirketin hissesini iyi bir fiyata almak, iyi bir şirketin hissesini şahane bir fiyata almaktan daha iyidir.
3. Bizim yatırımlarımız değişimden çok değişim yokluğundan kâr eder. Bir sakız şirketine yatırım yaptığımızda bu firmanin internetteki gelişmelerden etkilenmeyeceğini biliriz.
4. Hisse alacağım zaman bir aptalın bile yönetebileceği kadar mükemmel şirketlerden almaya çalışırım. Çünkü en nihayetinde aptalın biri o şirketin başına geçecektir.
5. Hisse piyasasında her fırsata balıklama atlamanıza gerek yok. Kendi zamanınızı bekleyebilirsiniz.

6. Fiyat, ödediğiniz miktardır, değer ise onun karşılığında ne aldığınızdır. Hisse ya da çorap alıyor olmam fark etmez, fiyatı düştüğü zaman kaliteli ürünleri satın almaya çalışırım.
7. Sürekli iyi bir fiyattan satmaya çalışmayın. Asıl olarak alış fiyatınız o kadar düşük olsun ki vasat bir satış fiyatı bile iyi kâr getirsin.
8. Yatırım yaptığınız iş kolunu gerçekten iyi anlıyorsanız daha dar  bir güvenlik marjına ihtiyaç duyarsınız.


9. Piyasa öngörüsü yapanların falcılardan farkı yoktur. Bence kısa dönem piyasa tahminleri zehirlidir. Bu tahminler çocukların ve piyasada çocuk gibi davranan yetişkinlerin erişemeyeceği bir yerde saklanmalıdır.
10. Çok aktif davrandığımız için değil, işin sonunda haklı çıktığımız için para kazanıyoruz. Kazanç için ne kadar bekleyeceğimize gelince, süresiz bekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar