Perşembe, Ekim 05, 2017

Kredi Notunu Arttırma Yöntemleri 2

Bankalara Sürekli Borçlanma Sıklığınıza Dikkat Edin

Kredi Kayıt Bürosu ve bankalar, yapmış olduğunuz kredi müracaat sayısal verilerini görür ve özellikle bankaların kredi kararları için bu önemli bir kriterdir. Borçlarınızı sürekli borçla kapatmamaya ve borçluluğunuzu devamlı artırmamaya dikkat etmeniz kredi notunuz açısından olumlu olarak algılanacaktır.

Kredili Mevduat Hesabı borçlarınıza biraz daha  dikkat etmeye özen gösterelim
 Kredili Mevduat Hesapları (KMH) genellikle kredi ya da kredi kartı açılışlarında açılan, düşük limitli ve kısa vadeli nakit ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz, bu hesaptan para çektiğiniz anda günlük faiz işleyen hesaplardır.

Bazı durumlarda kredi hesapları, çeşitli faturaların otomatik ödeme talimatları bu hesaplara tanımlanmış olabiliyor ve bu hesaplardan ufak miktarlarda otomatik ödemeler çekilebiliyor. Bu hesabınızın borçlarını unutmanız niteliğinde miktarlar çok ufak bile olsa sizi yasal takibe götürebilir, skorunuzun ciddi anlamda düşmesine sebep olabilir. çünkü KMH borçlarınızı takip etmeniz ve zamanında ödemeniz önemlidir.

Yasal sürece girdiyseniz borçlarınızı kapatmaya bakın ve biraz sabırlı olun

Gecikmeleriniz sebebiyle yasal sürecin başlaması durumunda skorunuz sıfırlanacaktır ve borcunuzu kapattıktan sonra yükselişe geçmesi için en az 1 sene gibi bir zaman zarfının  geçmesini beklemeniz gerekecektir. Bu nedenle kredi borçlarınız için eğer yasal süreç başladıysa yapabileceğimiz en doğru şey, elimizden geldiği kadarıyla hızlı şekilde borçlarınızı kapatmanız, başka hiçbir borcunuzu geciktirmemeniz ve skorunuzun yükselmesi için beklememiz gerekecektir.

Etiketler: kredi notu arttırma yöntemleri,kredi notu nasıl artar,kredi notu nasıl arttırılır,kredi notunu neler arttırır,kredi notu ne zaman artar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar