Pazar, Ekim 01, 2017

Kredi Kartı İle Vergi Borcu Ödeme




Vergi borçlarınızı ödemenin zamanı geldiyse ve nakit gücünüz kalmadıysa kredi kartı ile ödemek artık mümkün. Gelir idaresi başkanlığı son uygulama ile kredi kartı ile vergileri ödemeyi getirdi. Fakat sadece internet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yani vergi ödeme ünitelerine gittiğinizde kredi kartı ile ödeme yapamazsınız. Bir tek gelir idaresi başkanlığının resmi internet sitesinden vergi türünü seçip ödeme yönteminden kredi kartını seçip karşınıza gelen ekranda girmeniz ihtiyaç duyulan detayları eksiksiz ve doğru giriniz. Peşinden cep telefonunuza bir kod gönderilecektir. Gelen kodu ekrandaki kutucuğa girip ödemenizi sonlanmış oldurabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Kredi Kartı İle Vergi Borcu Ödeme yapılan Ödeme Tehlikeli Mi?

Vergiyi ödeyeceğiniz site resmi devletin sitesi ise ne olursa olsun bir tehlike söz mevzusu değildir. Fakat son zamanlarda internet kullanımı arttıkça ve bu tür ödemelerin gerçekleşmesi yaygınlaştıkça dolandırıcılar ön plana çıkmıştır. Size vergilerinizden kurtulacağınızı özetleyen ve size daha kazançlı bir halde işinizi gerçekleştireceğinizi gösteren reklamlar çıkar. Bu reklamlara tıkladığınızda size aynı vergiyi resmi siteden ödediğiniz benzer biçimde bir ekran çıkar. Bu ekranda sakın banka bilgilerinizi yada kimlik bilgilerinizi girmeyin. Ertesi gün banka hesabınızdan yüklü bir miktar eksilmiş olabilir. Bu tür durumlarda en yakın bilişim suçlarına başvurmanız gerekir. Bu merkezlerde yaşadığınız olayı ve sizden özel bilgilerinizi alan sahte web adresini söyleyeceksiniz. Oradaki bilişim uzmanları bu durumu araştırıp size en yakın sürede dönüş yapmış olacaktır. Genelde bu tür vakalar çözülür, ama rağmenızdaki gerçekten tecrübeli bir dolandırıcı ise konum üzücü olabilir.

Vergi Borcu Ödeme Planı

Vergi borçlarınızı kaçırmak istemiyorsanız, vergi dairelerine gittiğinizde ödemeniz ihtiyaç duyulan tüm vergi borcu ödeme planını isteyin. Genel olarak vergilerin ödenme zamanları ulaştığında haberlerde ve internette karşınıza çıkar. Yine de ödemeleri aksatmak istemiyorsanız kendinize bir ödeme planı çıkarttırıp ödemelerinizi eksiksiz ve düzenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar