Cumartesi, Ekim 07, 2017

Gençler için Para Kazanma ve Biriktirme Yöntemleri

Ergenliğe geçişle beraber para harcama ve para kazanma algısı da bir anda açılmaya adım atar. Aniden daha çok paraya ihtiyacımız olduğunun farklıdırız. İster bilgisayar olsun ister araba yada son olarak çıkan akıllı telefon olsun, genç birinin her süre dikkatini çeken ve sahip olmak istediği bir şeyler vardır. Ancak bunun için gerekli olan para nereden bulunur? Probleminin cevabı önemli ölçüde tutum ve harcama alışkanlıklarımızda yatar.


100 Amerikan Doları banknotlarından resmine aşina olduğumuz Benjamin Franklin’in “tutum edilen bir Cent, kazanılmış bir Cent’tir” sözü gerçekten hiç de uzak değil. Almak istediğimiz pahalı bir şeye odaklanıp tutum ettiğimizde, aslen ihtiyaç duymadığımız, ufak ve gereksiz şeylere para harcamadığımızı görürüz. Azca miktarlarla yapılan birikimler, ilk başta ufak bir yatırım benzer biçimde gaslıkse de, biriktirildiği süre toplamda büyük bir rakam ortaya çıkar.

Nelere Dikkat Etmeli?

      Borçlanmaktan kaçının. Kredi kartlarından uzak durun. Bütçenizi aşan şeylere sahip olabilme fikri ilk başlarda cazip gelebilir, ancak her zaman baş ağrısı yaratan ekstreler ve ödeme sorunları gibi sonuçlar doğurur.
      Alışveriş yaparken kendinize şu soruları problem: “Alacağım şey kullanışlı mı?”, “Bir yıl sonra bunu halen kullanacak mıyım?”, “Bunu satın almadan da yaşayabilir miyim?”
      Mümkünse bir süre bekleyin. Aceleye getirilmiş alışverişler genellikle pişmanlık yaratır. Birkaç gün yada birkaç hafta sonra almış olduğunuz şeye ilginizi yitirebilirsiniz. Alacaksanız mümkün mertebe indirime girmesini bekleyin, hiçbir şeyi sıralama fiyatına almamaya bakın.
      Fiyatları karşılaştırın. Özellikle pahalı alışverişlerden önce internette ve değişik mağazaları gezip bizzat fiyat araştırması yapın. İkinci el almaktan çekinmeyin.
      Cüzdanınızda fazla para bulundurmayın. Bankaya yatırın veya evde güvenli bir yerde saklayın. Paranız üstünüzde değilse, onu harcayamazsınız.
öteki taraftan şu da bir gerçek ki, ancak paranız varsa tutum edebilirsiniz. öyleyse iyi mi para kazanacağımızı da bilmemiz gerekir.



Para Kazanma Yolları

   Yeteneklerinizi kullanın
Yeteneklerinizi tanıyın ve onları kazanca dönüştürün. Bir enstrüman mı çalıyorsunuz? O zaman birilerine ders verebilirsiniz. Çocuklarla iyi mi anlaşıyorsunuz? Çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz. PHP ve HTML alanında bilginiz mi var? Web ve grafik tasarım alanında çalışabilirsiniz. Siz yeter ki girişimci ruhunuzu canlandırın. Çevrenizde her kabiliyet ve hepimiz için yeterince fırsat var!

   Staj yapın
İster ücretli, ister ücretsiz olsun, stajlar hem yeteneğinizi geliştirip tecrübe kazanmanızda aynı zamanda piyasayı tanımanız açısından faydalıdır. Özgeçmişinizde yer edinen bir staj, iş başvurularınızda da olumlu sonuç almanıza destek verir.

   Yarışmalara katılın
Düşünebileceğiniz her alanda yarışmalar düzenlenmektedir. Bir yarışmada kazanacağınız ödül hem kendi tanıtımınız hem de özgeçmişinize katacakları açısından çok yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar