Pazartesi, Şubat 27, 2017

Borsa Yatırımı Bağımlılık mıdır? Zararı ve Yararı Nelerdir?


Bugün borsada yer edinen kişilerin birikimlerini değerlendirmek için emek harcadığını, belli başlı bilgilere sahip olmaları gerektiğini biliyoruz. Çünkü emeksiz yemek olmayacağı gibi borsada informasyon ve deneyimsiz kazanç elde etmek pek mümkün değildir. Ülkemiz insanlarının çoğunda biliyorsunuz ki ki hırs mevcuttur. Kaybedilen paranın geri alınması, daha yüksek kazançların elde edilmesi şeklinde istekler yatırımcıların içini kemirir. Piyasaya olan bağlılıklarını artırır. Hatta bu kimi zaman bağlarımlılık yaratabilir. Yatırım meydana getirdiğinızın bilincinde olmalısınız. Başarili olamayacağınızı düşünüyorsanız piyasada-yer almamanız gerektiğini-bilmelisiniz. Bunun sebebi borsanın oyun yeri olmamasıdır. Bilgiler ve deneyimler sonucunda paranın kontrollü bir halde yönetilmesidir.

Borsanın biroldukça yararı olduğu benzer biçimde zararı da bulunur. En büyük zararı da para yitirme tehlikesinin var olmasıdır. Elbette ki birikimler riske atılmadan para kazanılmaz. Bundan dolayı borsaya girecekseniz yatırımlarınızı bilinçli bir şekilde yönetebilmeniz gerekiyor. Bu son derece önemli konulardır. Bunları hallederek piyasada başarılı olabilirsiniz. Birikimlerinizi-sakin kafa-ile yürüterek, beklentilerinıizi karşılayabilirsiniz. Bunu başaran yatırımcılar olduğu şeklinde aksine tez canlı oldukları için tüm parasını kaybedenler de vardır. Bundan dolayı ne olursa olsun borsa nedir, ne değildir am anlamıyla öğrenmelisiniz. Zararları ve yararları hakkında araştırmalar yapmalısınız. Piyasada nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında biılgiler edinmelıisiniz ve tecrübeler-kazanmalısınız. Böylece doğru-adımları atabilirsiniz.

Peki, borsa yatırımı bağlarımlılık mıdır, zararları ve yararları nelerdir gelin hep beraber bakalım.

Borsada yatırım yaparak para kazanmak birçok ferdin aklından geçmiştir. Kimileri düşüncelerini hayata geçirirken kimileri ise sadece hayal kurmakla yetinmektedir. Bir konuda başarılı olmak istiyorsanız tüm riskleri detaylarıyla bilmeniz gerekir. Lüzumlu hususları bildikten sonraipleri elinize alabilirsiniz. Bununla beraber risklere göğüs gerebilecek çabayasahip olmalısınız. Doğrusu, başaracağınıza dair inancınız tam olmalıdır. Böylelikle yatırımlarınızın arkasından beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. İşlemlerinizi kontrollü şekillerde yürüterek, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Bu anlamda borsanın bir süre sonrasında bağlarımlılık meydana getirdiğinı görebilirsiniz. Hele ki kazançlarınız artığında piyasadan çıkmak istemezsiniz. Aynı şekilde zarar ettiğinizde de bu mümkündür. Bunun derecesini kendiniz ayarlamalısınız. Gerektiğinde çekilmeyi bilmelisiniz. Böylece piyasanın zararlarından etkilenmezsiniz.

Piyasanın yararları denildiğinde hem yatırımcıya hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olduğunu söyleyebilirim. Biliyorsunuz ki ki borsalar tek merkez üzerinden birbirinden bağlarımsız olarak yönetilir. Yatırım araçlarının fiyat seviyeleri birbirine bağlı olarak değişse de yatırımlar tek borsa üzerinden gerçekleştirilir. Ve her borsanın standartları ve kuralları değişikdır.Bu nedenle yatırım yapacağınız borsa hakkında bilgiler edinmelisiniz. Böylelikle yatırım şartlarınıza uygun nitelikte olanı tercih edebilirsiniz. Bunun için tecrübe etme hesaplarını kullanmanızı tavsiye ederim. Tecrübe etme hesaplarında gerçek hesapta yapabileceğiniz tüm fonksiyonları kullanabilirsiniz. Nasıl işlediklerini anlayarak, alım – satımlarınızı bilinçli olarak yürütebilirsiniz.

Borsanın yararlarını deneme hesapları vasıtasıyla öğrenebileceğiniz benzer biçimde zararlarının da ne işe yaradığını anlayabilirsiniz. Temel olarak bu mevzuları öğrenseniz dahi önemli olan uygulamalı olarak öğrenmenizdir. Çünkü bir başkasının zarar olarak gördüğü husus belki de sizin için faydalıdır. Bu nedenle deneme hesaplarını kullanmanızı tavsiye ederim. Bu sayede borsaya girip girmemeye karar verebilirsiniz. Sanal hesaplar yardımıyla borsa nedir a’dan z’ye öğrenebilirsiniz. Hem teorik bununla birlikte ergonomik anlamda piyasanın mantığını çözebilirsiniz. Buna bağlı olarak kar getirecek enstrümanlara yatırım yaparak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.


Sonuç olarak, borsa yatırımları çoğu zaman bağımlılık yaratsa da olumsuz durumlarda, para yitirdiğiniz zamanlarda piyasadan bir müddet geri çekilmelisiniz. Dışarıdan gözle izlemelisiniz. Hangi zamanlarda işlem yapmanız icap ettiğini izlenimleriniz ardından anlayabilirsiniz. Bununla birlikte bir yandan nerelerde hata meydana getirdiğinızı araştırmalısınız. Noksan olduğunuz bölgeler-hakkında bilgiler edıinmelisiniz. Tecrübe ettme hesaplarında alım – satım yaparak tecrübelerini artırmalısınız. Tam anlamıyla yatırım yapamaya hazır olduğunuzda, piyasanın zararlarını ve yararlarını öğrendiğinizde gerçek hesap açtırmalısınız. Böylelikle denetimü elde alarak beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Güzel miktarda getiriler elde ederek ekonomik durumunuzunyükselmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar