Pazar, Şubat 26, 2017

İhtiyaç Kredisi Alma Yöntemleri Nelerdir?

ihtiyaç kredisi nasıl alınır






Günümüzde acil nakit ihtiyacını sağlamada bankalar şüphesiz çok önemli bir yer tutuyor. Birçok kredi türü bulunmakla birlikte bu yazımızda maksimum tercih edilen kredilerden olan ihtiyaç kredilerini anlatmaya çalışacağız.

İhtiyaç kredisi nedir?

Hangi konular ihtiyaç kredisi kapsamındadır?

İhtiyaç kredisi nasıl alınır, şartları nedir?

İhtiyaç kredisi almak için bankalar bizlerden hangi evrakları isterler?

Sorularını cevaplamaya çalışalım…

İhtiyaç kredisi nedir?

İnsanlar son zamanlarda daha sık nakit para sorunu yaşamaya başladılar. Bu ihtiyaçların sonucunda ihtiyaç kredisi kullanımı çok yaygınlaştı. Peki, hangi mevzular ihtiyaç kredisi kapsamındadır?

İhtiyaç kredisi kapsamındaki mevzular:

İhtiyaç kredisi kavramı çok geniş kapsamlı olarak gaslıküyor. Bu kapsama giren konuları doğrusu belirtelim.

Eşya kredisi:  adı üstünde beyaz eşya, mobilya, cep telefonu, bilgisayar benzer biçimde ürünleri alırken kullanabileceğiniz ihtiyaç kredisidir. Bankalarla anlaşmalı teknoloji yada mobilya mağazaları vasıtasıyla bankaya uğramadan mağaza üzerinden kredinizi alabiliyorsunuz. Eşya kredilerinde genel anlamda dosya masrafı olmaz.

Borç birleştirme kredisi:  bu kapsamda mevcut kredi kartı borçlarınızı tek bir hesap altında toplayabiliyorsunuz. Ancak borçlarınız aynı türdense bu mümkün oluyor. Yani ihtiyaç kredisi kapsamındaki borçlarınızı birleştirmeniz mümkün…

Eğitim Kredisi: ihtiyaç kredisi kapsamına giren bu kredi genelde paralı eğitim kurumlarının masraflarını karşılamak için kullanılıyor. Özel okullar, özel kurslar, yurt dışı dil eğitimleri şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Kısa vadede avantajlı diyebiliriz ek olarak bazı bankalarda ertelemeli ödeme de mümkün olabiliyor.
Evlilik kredisi: Evlilik kredisi çiftlerin evliliğin getirdiği masrafları karşılamak için sık sık başvurmuş olduğu ihtiyaç kredilerinden biri olarak göze çarpıyor. Diğer yazılarımızda bu konuyu detaylı olarak ele alacağız.

Tatil kredisi: Bankaların, genelde yazları ve bayram tatili benzer biçimde uzun tatiller öncesinde çok sık tercih edilen ihtiyaç kredilerindendir. Bayram kredisini de bu sınıfa alabiliriz. İsim harici bir farkı yoktur.

Buraya kadar açıklamış olduğumız krediler ipoteksiz ihtiyaç kredileriydi. Şimdi ipotekli ihtiyaç kredilerine bir göz atalım…

İpotekli ihtiyaç kredileri:  bu kredileri alabilmek için bir malınızı ipotek göstermeniz gerekiyor. Uygulamada genelde konutlar yada taşıtlar ipotek olarak gösteriliyor.

İpotekli ihtiyaç kredisinin özellikleri: bankadan bankaya bazı minik farklılıklar göstermesi mümkün ancak biz genel olarak bazı özelliklerini yazalım:

-genel anlamda 48 aya kadar vade yapılır,

-Belirli bir sabit geliri olan ve istihbaratı uygun bireysel müşterilere verilir.

-İpotek olarak göstereceğiniz malın değerinin %80’i kadar kredi alabilirsiniz. Malınızın değeri ekspertiz raporuna göre belirlenir.

İhtiyaç kredileri Nasıl Alınır? Şartları nedir?

İhtiyaç kredisi alabilmek için bazı şartlara uymalısınız. Derhal derhal tüm bankalar bu şartları sağlamanızı ister.

-18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir,

-sabit bir geliriniz olmalıdır,

-Bankaların sizi araştırması sonu danışmaınızın pozitif yönde olması gerekir.

-Talep edeceğiniz kredi taksitleri evinize giren toplam gelirin yarısını geçmemelidir.

-Kredi çekecek kişiye yaşam sigortası yapmış oldurılır.

İhtiyaç kredisi için bankaların istediği evraklar nelerdir?

-Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportun aslı ve fotokopisi

-İkametgah belgesi( her vakit istenmeyebilir),

-Eğer bir kurumda çalışıyorsanız maaş bordrosu, esnafsanız vergi levhası, şirket ortağı iseniz vergi levhası ya da kuruluş ilanı fotokopisi, eğer kira geliriyle geçiniyorsanız tapunuzun aslı ve fotokopisi, emekli iseniz hesap cüzdanı talep edilir.

1 yorum:

  1. Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD'de Patricia Sherman. Banka draftımı silmek ve yeni bir işe başlamak için 185.000,00 USD tutarında borçlanma deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettim ve banka poliçesi yüzünden eşyalarımı aldığımda başladı, bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Böylece çok çaresiz kaldım ve her yönden fon aramaya başladım. Neyse ki benim için, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi şirketi firmasından bahsetti, dolandırıcılıktan çok etkilendim, ama durumumdan endişe duydum ve arkadaşımdan bu şirket hakkında tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla iletişime geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübemden dolayı benden gerçekten şüphe duyuyordu. '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün, bu kredi şirketi sayesinde, iyi organize edilmiş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi, bana geri gülümsedi. Dolayısıyla, kendi işinizi kurmanız veya büyütmeniz gerekiyorsa ya da herhangi bir maddi sıkıntıdan borç almanız gerekiyorsa, bugün işinizde bir finansal gelişme fırsatı bulmanızı öneririz… .. {E-posta:} Elegantloanfirm @ hotmail .com ... kredi için çevrimiçi aldatmaca kurbanı değil. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Rast gele yazılar

karışık yazılar