Cumartesi, Şubat 11, 2017

BORSADA KAZANMANIN PÜF NOKTALARI




 -PSİKOLOJİ-
Borsada yapılan işlemlerinin başarılı ve uzun ömürlü olması için verimli, rahat ortamda çalışmak gerekir. Borsaya asla insan kendi sorunlarını getirmemelidir.

İnsanları genellikle olumsuz borsa deneyimleri  etkisinde bırakır. Endişe, hırs, tehlike, meydana getirilen işi çok etkisinde bırakır. Hissi olarak girilen pozisyonlar çoğu zaman kayıp ile sonuçlanır.

Arka ıarkaya kayıplar geliyorsa, faaliyetleri azaltıp beklemek gerekir. Böyle durumlarda işlem meydana getirmeye zorlanmak insanı mahveder. Geri çekilmek en iyisidir.

Yayınlanan borsa dergileri ve bültenleri devamlı piyasanın arkasında kalır. Çünkü olmuş vakalar hakkında data verirler. Borsa kapanmış olduktan sonra yorumcular borsa endeksinin niçin düşmüş olduğunü veya çıktığını anlatırlar. Bu iş, çoğu zaman deneyimsiz trader’lar veya trader’lık yapmayan kişiler tarafından yürütülür. İyi trader işlem yapar.

Hisse senedi piyasasını anlamaya çalışma çabası boş bir çabadır. Para kazanmaya konsantre olmalıdırlar, borsa ve piyasayı anlamaya değil.

Daha fazla para kazanmanın en iyi yollarından biri hedef belirlemek, grafiklere konsantre olmak, bilinç ve bilinç altını kazanmaya yönlendirmektir.

Ne  kadar disiplinli olunursa  o kadar çok kazanılır.

      TEKNİK 
Borsa işlemlerinde başarı sağlamak için grafik okumak şarttır. Grafik ile çalışmak sörf oluşturmaya benzer. İyi bir dalgayı yakalamak gerekir. Bu dalganın fizyolojik ve kimyasal özelliklerini bilmeye gerek kalmamıştır. Yalnız nerede ve ne zamanda hareket edeceğinizi bilmek yeterli olabilir. Bu yüzden grafiklere yardımcı olarak kullanılan yüzlerce indikatör ve kompleks formüllerinin bütün detaylarını bilmeye gerek yoktur. Neyin, nerede kullanılmasını bilmek yeterli olacaktır.

Hangi bilgiye sahip olursanız olun, ne yaparsanız yapın, yanlış yapabilirsiniz. Bundan dolayı riski mutlaka denetim altında tutmak gerekir. Herhangi bir işlemde asla borsadaki toplam sermayenin % 2 ’sinden fazlası riske atılmamalıdır.



Devamlı trend takip edilmeli ve yöntemlerden asla vazgeçilmemelidir. Bu mevzuda aslabir kural dışı kabul edilmez. Böylelikle yapılan işlemler birbiri ile aynı olur, kötü işlem gerçekleşmez.

İyi sistem, trend takip eder. Borsada, trend olmayıp yatay hale geldiğinde, bu sistem kazanç sağlamayacaktır. Sermaye eriyebilir. Kenarda beklemek daha doğru olacaktır.

Kullanılan sistemi, kısa vadeden uzun vadeye sık sık değişiklik yapmak gerekir.

Optimizasyon şüphelidir. Herkes geçmiş için mükemmel bir sistem yaratabilir. Bunu yıllarca denemiş birisi olarak kolaylıkla söyleyebilirim.

Temel veriler gereksizdir. Borsa ve piyasa her türlü haberleri iskonto etmiştir. Çünkü;
1. Temel analizde kullanılan bilgiler doğru olmayabilir,
2. Temel analistin gerçek kıymet hesabı hatalı olabilir,
3. Borsa ve piyasa yanlışını bir süre düzeltmeyebilir ve hisse senedi gerçek değerine ulaşmayabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar