Salı, Şubat 28, 2017

Borsada Kaybetmemek için Ne Yapmalı?


Kayıpla karşı karşıya gelme korkusu yatırımcıları borsadan uzaklaştırır. Çünkü birikim yapmak için bir takım önemli olan ihtiyaç yada isteklerden vazgeçilerek tasarruf yapılır. Bu yüzden de para kaybetmeyi aslabir yatırımcı istemez. Tam aksine para kazanmak ister. Bu kapsamda bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar yardımıyla borsada birikimlerinizi kaybetmeden iyi mi değerlendirmeniz icap ettiğini anlayabilirsiniz. Buna nazaran işlemlerinizi yürüterek, beklendiğiniz performansları izah edebilirsiniz. Ciddi anlamda bütçenize ek katkılarda bulunabilirsiniz.

Para kaybetme riski olduğu için borsada davranışlarında ölçülü olarak hareket edilmelidir. Mutlaka sonuç odaklı değil tamamen kompozisyonda olduğu şeklinde giriş, gelişme ve sonuç-bölümü şeklıinde düşünülmelidir. Bu-sayede ayrıntılar gözden kaçıırılmaz. Böylelikle dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan noktalar önemsenmesiyle beklenen verim yakalanır. Bunun için borsa bilginizin ve deneyimlerinizin seviyesi belli bir düzeye gelmiş olmalıdır. Sadece bu sayede işlemlerinizi kontrollü olarak yürütebilirsiniz. Beklentilerinizi karşılayacak noktalardan alıim- – satımda bulunarak aradaki farktan getiri-sağlayabilirsiniz.

Şimdi; -borsada kaybetmemek- için ne yapmalı sorusunun yanıtını cevaplandıralım.

Borsada kaybetme mümkünlığı her vakit için vardır. Bu olasılık iyi bir bilgi birikimine ve tecrübeye haiz olunarak minimum seviyelere indirilebilir. Başarılı yatırımcılar için vaziyet bu şekildedir. Çünkü başarılı kimseler; belli bir süreci- geride bırakmıştır. Bu sayede  işlemleriıni daha kontrollü şekillerde yönetebilmektedir. Bu nedenle sabırlı olmalısınız. Her türlü bilgilere haiz olarak, deneyimleri kazanarak gercek hesaba geçıiş yapmalısınız. Böylece-kayıpla karşılaşmadan nasıl başarılı olabilirsiniz anlayabilirsiniz.



Başarılı bir borsa yatırımcısı olmak istiyorsanız işlemlerinizi kontrollü bir şekilde yönetebilmeniz gerekiyor. Bu konuda borsa nedir tam anlamıyla bilmelisiniz. Edinim kazanarak, hangi zamanda hangi işlemleri yapmanız icap ettiğini anlayabilmelisiniz. Böylece piyasada başarılı olabilirsiniz. Birikimlerinizi değerlendirmek için iyi mi bir strateji uygulamanız icap ettiğini belirleyebilirsiniz. Bu sayede zarar etmeden riskleri önleyebilirsiniz. Böylelikle elde ettiğiniz paralarla ciddi anlamda bütçenize et katkılarda bulunabilirsiniz. Bu mevzuda mutlaka aracı kurumların eğitim faaliyetlerinden yararlanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü bilgiler ve deneyimler oranında hata yapmanın önüne geçersiniz. Avantajlı pozisyonları öngörebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar