Pazar, Şubat 19, 2017

Uzun Vade Kredi Mi Kısa Vade Kredi Mi ?

Finans sektöründeki rekabet arttıkça kredi veren bankalar da daha çok alan kişi çekebilmek için gün geçtikçe kredi türlerini çoğaltıyor ve her ihtiyaca hitap etmeye çalışıyorlar. Bunun cevabı da ihtiyaç kredisinden, mesken kredisine ve taşıt kredisine kadar pek çok farklı ödeme planı ve faiz oranına sahip olan kredi çeşitleri ortaya çıkıyor. Bununla beraber kısa vadeli, orta vadeli veya uzun vadeli şeklinde sınıflandırılan kredi türleri, satın alan beklentilerine bağlı olarak kendi içlerinde bir ekip avantajlara ve dezavantajlara sahip oluyorlar.

Örneğin; konut kredisi şeklinde uzun vadeli kredilerde genellikle faiz oranları daha düşük seviyelerdeyken, ihtiyaç kredisi şeklinde kredilerde kredi süresi azaldıkça faiz oranları da artıyor. Vade ve faiz değişiklikleri ödenecek toplam meblağı ve süreyi büyük ölçüde etkilediği için kredi çekmeden önce bütün detayları düşünerek karar vermek gerekiyor. Eğer çekeceğiniz kredinin fazla üzerinde olmayan bir toplam meblağ ödemek istiyorsanız kısa vadeli kredileri tercih edebilirsiniz. Sadece kısa vadeli kredilerdeki aylık tutar bütçenizi aşıyorsa uzun vadeli kredileri değerlendirebilirsiniz.

Uzun vadeli ve kısa vadeli kredi arasındaki bir diğer temel farklardan biri de aylık ödeme miktarı. Borcunuzun daha erken bitmesi için kısa vadeli kredilere yönelebilirsiniz sadece, kısa vadeli kredilerin taksit tutarı aylık gelirinizi zorlayacak düzeyde olmamalı. Aksi takdirde maddi açıdan epey zorlayıcı bir ödeme süreci ile yüz yüze kalabilirsiniz

Etiketler: uzun vadeli kredi karlı mı, kısa vadeli kredi karlı mı,uzun vadeli mi kısa vadeli mi, kredide vade süresi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar