Pazar, Şubat 12, 2017

Hırs Yapmak Borsada Yatırımı Nasıl Etkiler?

Başarılı olmak için kişide bulunması ihtiyaç duyulan özelliklerden bir tanesi de hırslı hareket etmektedir. Bu konum borsa yatırımlarında da geçerlidir. Fakat her şeyin fazlası zarardır. Aşırı hırslı olmak yatırımcının önemli detayları görmezden gelmesine niçin olur. Bu yüzden de beklenen verim yakalanamamaktadır. İstenen performansın gösterilmesi için aşırı hırs yapmamanız icap ettiğini, bunun dikkatinizi dağıtacağını bilmelisiniz.
Borsa piyasasında birikimlerinizi değerlendirmeye karar vermişseniz; informasyon ve deneyimlerinizin yanı sıra kişisel özelliklerinizin durumu da önemlidir. Davranışsal yaklaşımlarınızı, borsa yatırımı yapmaya uygun hale getirmelisiniz. Ruhsal etkisinde bırakır nedeniyle borsada zarar etmek istemiyorsanız, tecrübe etme hesaplarında bolca bol alıştırma yapmalısınız. Sanal parayı yönetirken kişisel özelliklerinizin hangi dozda olması icap ettiğini bu sayede öğrenebilirsiniz. Buna gore işlemlerinizde kontrolü sağlayarak etkili başarılar sergileyebilirsiniz.
Şimdi, borsada hırsa yaparak para kazanılır mı, kazanç sağlamak için kişisel özelliklerin düzeyi hangi seviyede olmalı benzer biçimde soruların cevaplarını yanıtlandıralım.


borsa,hırs,uzunvade,borsada nasıl para kazanılır


Borsada Hırs Yaparak Para Kazanabilir miyim?

Borsada hırs yaparak para kazanmanız mümkündür. Ama hırsınızı, bilgi ve deneyimler ile birleştirmelisiniz. Yukarıda değindiğim şeklinde aşırı hırslı olmamalısınız. Detayları göremeyeceğiniz için zarar edersiniz. Bunun ayarını iyi yapmalısınız. Tecrübe etme hesapları bu anlamda biçilmiş kaftandır diyebilirim. Sanal hesaplar yardımıyla paranızı riske atmadan deneyim kazanabilirsiniz. Borsa deneyimi yaşayarak, risk yönetimi nasıl yapılır hem teorikte aynı zamanda pratikte öğrenebilirsiniz.
Kayıpla karşılaşıldığı zaman borsada hırs yapmamanızı özellikle tavsiye ederim. Zarar ettiğinizde borsadan bir süre uzak durmanızı öneririm. Bu süreçte piyasayı uzaktan izlemelisiniz. Nerelerde hata meydana getirdiğinızı sorgulamalısınız. Uzaktan bir göz olarak baktığınızda hatalarınızı daha net görebilirsiniz. Bu sayede bir sonraki işlemlerinizde aynı yanlışa düşmezsiniz. Bu kapsamda tecrübe etme hesaplarının önemli yere sahip bulunduğunu bilmelisiniz. Bununla beraber deneyim kazanmanız için sanal borsa oyunları da geliştirilmiştir. Oyunlar yardımıyla piyasanın mantığını çözebilirsiniz.

Sanal borsa oyunları ve tecrübe etme hesaplarını kullanarak kişisel özelliklerinizin seviyesini ayarlayabilirsiniz. Ne kadar sabırlı, hırslı olmanız gerektiğini bu sayede anlayabilirsiniz. Bunun için bol bol alıştırma yapmalısınız. Piyasada üst üste para yitirdiğinizde veya kazanılmış olduğunızda nasıl bir ruh haline bürünüyorsunuz görmelisiniz. Yalnız kayıpla karşılaştığınızda değil kazanç sağlamış olduğunızda da kişisel özelliklerinize hakim olmalısınız. Çünkü borsa oyun yeri değildir. Adımlarınızı planlı ve ilkeli bir şekilde hedeflerinize yönelik olarak atmalısınız. Aksi biçimde birikimlerinizi değerlendirmek yerine borsa yatırım bilincinizi yönetemeyerek, kayıpla karşılaşabilirsiniz.

Borsada Hırs Yapmam İşlemlerimi Nasıl etkiler?

Borsada sakin kafa ile düşünerek, prensipli bir şekilde hareket ettiğinizi düşünün bu durumda işlemlerinizin sonucu olumlu olarak etkilenir. Bir de tam aksini düşünün. Aşırı hırslı ve stresli olarak yatırımlarınızı meydana getirdiğinızı varsayalım. Elbet ki bu konum işlemlerinizi olumsuz olarak etkileyecektir. Bundan dolayı borsa yatırım bilincine sahip olduktan sonra gerçek hesaba geçmeniz yararınıza olacaktır. Çünkü duygularınız yatırımlarınızı ele geçirdiğinde zararlı çıkan siz olursunuz. Bu yüzden başarılı borsacılar gibi data ve deneyimlerinizin seviyesini artırmalısınız.

Duygusal davranışlar çoğu süre borsa yatırımlarınızın sonucunu olumsuz olarak etkiler. Bu nedenle yatırım yaparken, duygularınızı bir kenara bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü içgüdüsel olarak atılan adımlar, piyasada başarılı olmanızı engeller. Piyasada başarılı olmak istiyorsanız, borsayı öğrenmenizi etkileyen unsurları yaşamınızdan çıkartmalısınız
Aksi halde yatırımlarınızı beklentileriniz doğrultusunda yönetemeyerek, portföyünüzü zarar getirecek enstrumanlardan oluşturma ihtimaliniz yüksektir.

Hırslı olmak, başarı sağlamak adına önemli husus olsa da işlemlerinizi başarısızlığa da sürükleyebilir. Bunu en iyi kendiniz denetim edebilirsiniz. Borsada en küçük değişkenler bile yatırım çalgılarının değerinde dalgalanma yaratır. Önemli olan yatırımcının fiyat hareketlerini yorumlayabilmesidir. Yorumlamadan yapılan işlemler rastgeledir ve piyasada zarar etmenize neden olur. Bu yüzden borsa bilgilerinizi artırmalısınız. Edinim kazanarak, hem nasıl bir yol izleyeceğinizi bununla birlikte piyasaya olan yaklaşımlarınızın iyi mi olması icap ettiğini öğrenirsiniz. Böylelikle yatırımlarınızı karlı noktalardan gerçekleştirerek, birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.

Borsada Kazanç Sağlamak için Hangi Kişisel Özelliklere haiz Olmalıyım?

Borsada gelir elde edebilmeniz için mutlaka sabırlı olmanız gerekiyor. Bu özellik başarı için tüm kapıları ardına kadar açmanızı sağlayacaktır. Tabii ki bunun için borsa nedir sorusunun cevapını kapsamlı bir halde bilmelisiniz. Lüzumlu bilgileri bilmeden, iyi bir deneyim kazanmadan sadece sabırlı olarak piyasadan beklentilerinizi karşılamanızın ihtimali düşüktür.
 Sabrın sonu normal olarak ki selamettir. Fakat bunun için öteki özelliklerinizin de borsa yatırımına uygun olması gerekiyor. Telaşlı, sabırsız, kararsız, aşırı hırslı ve tutkulu olarak piyasadan kazanç sağlamanız zor olsa gerek. Bu şekilde özelliklere sahipseniz, ya borsaya girmemelisiniz veya bu konuda kendinizi farklılaştırmalısınız.

Birikimlerini borsada değerlendirmek isteyen kişiler arasındaysanız, sanal borsa oyunlarını veya tecrübe etme hesaplarını kullanarak; yatırımcı kimliğinizle tanışmalısınız. Çünkü gündelik hayatta sabırlı, sakin, doğru kararlar alabiliyor olabilirsiniz. İşin içine para yitirme ihtimali girdiği için borsa yatırımlarında farklı bir kişiliğe dönüşebilirsiniz. Yatırımlarınızı doğru bir şekilde yönetmekte güçlük çekebilirsiniz. Bu yüzden paranızı riske atmamanız adına geliştirilen hesaplarda pratik yapmalısınız. Aracı kurumların eğitimlerinden faydalanarak, informasyon düzeyinizi artırmalısınız. Böylece doğru zamanda doğru adımları atabilirsiniz.
Beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.


Borsa Ek Gelir Kapısı mı? Piyasada Para Kazanmak sizce kolay mı?

Sonuç olarak, hırslı olmak aşırı olmamak kaydıyla borsada işinize yarayacaktır. Başarılı olmanızı sağlayacak olan bu özelliğin seviyesinin ne derecede olmasını anlamanız için sanal hesaplarda alıştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bu sayede yatırımlarınızı bilgili bir şekilde yürütecek tecrübeye sahip olabilirsiniz. Yatırımcı kimliğinizle tanışarak, kazandıracak stratejiler üretebilirsiniz. Bunun için informasyon düzeyinizi artıracak nitelikli eğitim çalışmalarından faydalanmalısınız. Belli bir düzeye geldiğinizde, sanal paranın denetimünü doğru bir şekilde yapabiliyor musunuz bakmalısınız. Buna gore piyasaya giriş yapıp yapmamanız mevzusunda karar verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar