Perşembe, Şubat 16, 2017

Kredi Kartının Gecikme Faizi Ne Kadardır?

Son dönemde sıklıkla kredi kartı kullanırken, bazen ödeme tarihlerini geciktirebiliyoruz. Kart sahiplerinin çoğu ödemede zorluk çektiği için son ödeme tarihini aşabiliyorlar. Bu nedenle gecikme süresine göre belli faizler ödenmesi gerekiyor. Kredi kartı gecikme faizi, geciktirdiğiniz kart borcu dolayısıyla ödemeniz gereken tutardır.

Gecikme Faizi Miktarı Ne Kadardır?

Kredi kartı ekstrelerinde bulunan bazı bilgiler sayesinde gecikme faizinizin miktarını hesaplayabilirsiniz. Kullanılan kredi kartlarına birçok nedenden dolayı faizler uygulanmaktadır. Bunlar; alışveriş, avans ve gecikme faizidir. Dönem sonunda ödemeniz gereken miktardan daha az bir ödeme yaparsanız, ödemediğiniz kadarına gecikme faizi uygulanır.

Daha önceden kalmış bir borcunuz bulunmuyorsa, hesapta yer alan borç miktarının hepsi son ödeme tarihi aşılmadan ödendiğinde, alışveriş gibi nedenlerden kaynaklı borçlara faiz uygulaması yapılmaz. Gecikme faizinin hesaplanması birçok nedenden dolayı değişiklik gösterecektir. Kalan bakiyenize, asgari tutar ve üstü ödeme yapıldığında akdi faiz, altında olduğunda ise gecikme faizi uygulanmış olacaktır. Tüm bu işlemler son ödeme tarihine göre hesaplanmaktadır. Asgari tutar, 10 TL’den az olmamalıdır.  

Etiketler:kredi kartının gecikme faizi ne kadardır,gecikme faizi ne kadardır,bankaların gecikme faizi ne kadardır,kredi kartı gecikme faizi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar